Skip to main content

Μπακογιάννης: Συστημική η αποτυχία στο χώρο της Υγείας

Το νοσοκομείο Λαμίας αναγκάστηκε να αναστείλει τις επεμβάσεις γιατί δεν είχε αναισθησιολόγους. Κέντρα Υγείας χωρίς θέρμανση.

«Βιώνουμε μια συστημική αποτυχία στο χώρο της υγείας» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης με αφορμή την είδηση για έλλειψη αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο Λαμίας.

Ο κ. Μπακογιάννης σκιαγράφησε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στην περιφέρειά του, κάνοντας λόγο για κέντρα υγείας χωρίς θέρμανση και για περιφερειακά ιατρεία με ελλείψεις σε οξυγόνο ή γάζες. «Το νοσοκομείο Λαμίας αναγκάστηκε να αναστείλει τις επεμβάσεις γιατί δεν είχαμε αναισθησιολόγους. Είναι ασύλληπτο… Δίναμε μάχη για να ξανανοίξει η παθολογική κλινική στο νοσοκομείο της Άμφισσας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διευκρίνισε πάντως ότι το πρόβλημα στο νοσοκομείο Λαμίας πάει να ομαλοποιηθεί, σημειώνοντας παράλληλα ότι πρέπει να εξυπηρετούνται όχι μόνο έκτακτα περιστατικά, αλλά και κανονικές εγχειρήσεις. «Χωρίς αναισθητικό δεν μπορείς να κανείς τίποτε… Χρειάζονται προσλήψεις ή μετατάξεις» δήλωσε.

«Είχα έκτακτη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας κ. Ξανθό, είναι αλήθεια ότι έχουν κινητοποιηθεί όλοι, άλλα είναι δομικό το πρόβλημα, δεν έχει να κάνει με τον Χ υπουργό ή τον Ψ υφυπουργό» τόνισε. Ο Καλλικράτης αρχικά προέβλεπε μεταφορά αρμοδιοτήτων υγείας στις περιφέρειες είπε.

"Να μοιραστούμε το βάρος στο προσφυγικό"

Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι «πρέπει να μοιραστούμε το βάρος στο προσφυγικό, είναι μονόδρομος αυτό, αλλά το βάρος θέλω να πιστεύω ότι πρέπει να μοιραστεί σε όλες τις περιφέρειες». Ο κ. Μουζάλας, ανέφερε, κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια, πρέπει να το αναγνωρίσουμε αυτό, έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση, αλλά υπάρχουν ακόμη θέματα για την υγεία και την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων. Όπως τόνισε, στην περιφέρειά του, στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στις Θερμοπύλες υπάρχει συγκινητική ανταπόκριση των πολιτών στα προβλήματα των μεταναστών.

"Πολύ καλά κάνει και ζητεί εκλογές ο Μητσοτάκης"

«Παρά πολύ καλά κάνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ζητάει εκλογές, ασφαλώς πρέπει να ζητάει εκλογές, μακάρι να γίνουν εκλογές σύντομα, το κόστος παραμονής της κυβέρνησης είναι πολύ μεγαλύτερο από την όποια στιγμιαία αστάθεια φέρουν οι εκλογές» επισήμανε ερωτηθείς σχετικά ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας:

«Από ‘κει και πέρα πρέπει να μάθουμε να συνυπάρχουμε ακόμη και αν διαφωνούμε, για να μην τροφοδοτούμε το μίσος… Πρέπει να βρούμε τρόπους να συλλειτουργούμε να συμβιώνουμε, και οποίος δεν αντέχει τη δημοκρατία να σηκωθεί να φύγει».