Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021
x

«ΜΠΑΛΛΟΣ»: ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑ

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Παρασκευή όλα τα σχολεία στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος» που πλήττει την περιοχή.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Παρασκευή όλα τα σχολεία στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος» που πλήττει την περιοχή.

Παράλληλα, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και στις περιφέρειες Αττικής, Εύβοιας.

Στο Ναύπλιο

Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου με απόφαση του Δημάρχου Ναυπλιέων, Δημήτρη Κωστούρου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των έντονων βροχοπτώσεων από την κακοκαιρία «Μπάλλος», όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπλιέων για την ασφάλεια των μαθητών, των μαθητριών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, θα παραμείνουν κλειστά, ως προληπτικό μέτρο.

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοιχτοί για την εξυπηρέτηση των γονέων που εργάζονται στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα. Είναι στην διακριτική ευχέρεια του κάθε γονέα να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες των σταθμών.

Κλειστά σχολεία και στον Δήμο Άργους – Μυκηνών

Μετά το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ περιλαμβάνοντας και τον Δήμο Άργους – Μυκηνών και για την ασφάλεια των μικρών μαθητών, των συνοδών τους και των εκπαιδευτικών, με απόφαση Δημάρχου θα παραμείνουν κλειστά αύριο Παρασκευή 15/10 τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων του Δήμου.

Αναστολή λειτουργίας για την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου αποφασίστηκε και στους Δήμους Ερμιονίδας και Επιδαύρου στην Αργολίδα.

Στη Λακωνία

Ο Δήμος Ευρώτα προχώρησε στην αναστολή λειτουργίας των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των παιδικών σταθμών, για την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Η εν λόγω απόφαση, λήφθηκε προληπτικά και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, των γονέων και του εκπαιδευτικού προσωπικού και έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Ευρώτα.

Στην Κρήτη

Με απόφαση του Δημάρχου Σητείας παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης (και των Βρεφικών-Παιδικών Σταθμών) του Δήμου Σητείας με φυσική παρουσία, μέχρι και την Παρασκευή 15-10-2021, λόγω του ισχυρού σεισμού των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την περιοχή και τον φόβο για εκδήλωση μετασεισμών, παρά τις διαβεβαιώσεις των ειδικών οι οποίοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

Την παράταση της αναστολής λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Ηρακλείου αποφάσισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης.

Η απόφαση ισχύει για την Tετάρτη 13/10/2021 , την Πέμπτη 14/10/21 έως και την Παρασκευή 15/10/2021, όπως παρακάτω:

Στο Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων:

3ο Νηπιαγωγείο Αρχανών
Νηπιαγωγείο Τεφελίου
Γυμνάσιο Τεφελίου

Στον Δήμο Ηρακλείου

24ο Δημοτικό Σχολείο
31ο Δημοτικό Σχολείο
7ο Δημοτικό Σχολείο
4ο Νηπιαγωγείο

Στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας:

1° Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου
2° Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου
Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου
Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου
Γυμνάσιο Καστελλίου
Γενικό Λύκειο Αρκαλοχωρίου
1° Επαγγελματικό Λύκειο Αρκαλοχωρίου
Γενικό Λύκειο Καστελλίου

Στον Δήμο Φαιστού

Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο Καμαρών
Ε.Ε.Ε.Ε.Κ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ της Δημοτικής Ενότητας Τυμπακίου
ΔΟΜΗ ΚΔΑΠ Τυμπακίου Γυμνάσιο Καστελλίου
Γενικό Λύκειο Αρκαλοχωρίου
1° Επαγγελματικό Λύκειο Αρκαλοχωρίου
Γενικό Λύκειο Καστελλίου

Στον Δήμο Φαιστού

Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο Καμαρών
Ε.Ε.Ε.Ε.Κ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ της Δημοτικής Ενότητας Τυμπακίου
ΔΟΜΗ ΚΔΑΠ ΤυμπακίουΗ απόφαση πάρθηκε κατόπιν εισήγησης της Πολιτικής Προστασίας, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός, Χρήστος Στυλιανίδης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ