Skip to main content

Συναγερμός για τον «Μπάλλο» στην Κεντρική Μακεδονία: Προσοχή στις παραλιακές περιοχές

Τα έντονα φαινόμενα αναμένονται μετά το μεσημέρι και μέχρι το Σάββατο - Φουσκώνουν τα ρέματα, χιόνια σε ορεινή Πέλλα και Όλυμπο

Η παραλιακή ζώνη της Κεντρικής Μακεδονίας είναι εκείνη που ανησυχεί περισσότερο τους αρμόδιους, που είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν το νέο κύμα κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Διαβάστε ακόμη: Στους ρυθμούς του «Μπάλλου» η Θεσσαλονίκη - Ποτάμια δρόμοι και πεζοδρόμια (φωτο+vid)

Ήδη έχουν ενημερωθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, ενώ είναι σε ετοιμότητα τόσο τα μηχανήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των Δήμων όσο και τα ιδιωτικά – μισθωμένα, εν αναμονή των έντονων καιρικών φαινομένων στην περιοχή.

Από χτες το βράδυ βρέχει σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα προς το παρόν, ενώ οι άνεμοι κατά διαστήματα πνέουν ισχυροί, με αποτέλεσμα να έχει πέσει η θερμοκρασία. Στην ύπαιθρο του νομού Θεσσαλονίκης ο υδράργυρος δεν ανέβηκε μέχρι τις 10 το πρωί πάνω από τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Επίσης, έπεσαν τα πρώτα χιόνια στην ορεινή Πέλλα και στον Όλυμπο.

Πάντως, με την έναρξη της βροχόπτωσης άρχισαν σταδιακά να φουσκώνουν τα ρέματα και η προσοχή όλων, όπως τονίζει ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, είναι στραμμένη στις παραλιακές ζώνες της Κατερίνης, της Κασσάνδρας και της Ολυμπιάδας.

«Είμαστε σε ετοιμότητα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Περιμένουμε σταδιακά την επιδείνωση των φαινομένων, μέχρι το Σάββατο. Σύμφωνα με τις προγνώσεις, από σήμερα το μεσημέρι και μετά περιμένουμε πιο έντονα φαινόμενα κι αυτά κυρίως στις παραλιακές περιοχές όλης της Κεντρικής Μακεδονίας. Και στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική και στην Ημαθία και στην Πιερία. Έχουμε ετοιμότητα κήρυξης περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εφόσον απαιτηθεί, ενώ είναι σε ετοιμότητα όλα τα μηχανήματα που έχουμε στη διάθεσή μας. Χρειάζεται προσοχή, διότι περιμένουμε συνεχιζόμενη και κατά διαστήματα ισχυρή βροχόπτωση μέχρι και το Σάββατο, αλλά και ισχυρούς ανέμους», τόνισε ο κ. Στεργιάδης.