Skip to main content

Μπαμπινιώτης: Η ΕΡΤ δεν θέλησε να μεταδώσει δωρεάν εκπομπές μου για την ελληνική γλώσσα

«Στις χιλιάδες των ωρών που εκπέμπει η ΕΡΤ ]δεν χωράει και η αναμετάδοση μίας ώρας εκπομπής για τη γλώσσα», διερωτήθηκε ο καθηγητής γλωσσολογίας

Αιχμές κατά της ΕΡΤ αφήνει o καθηγητής γλωσσολογίας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, με ανάρτησή του στο Facebook.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του επισημαίνει ότι η δημόσια τηλεόραση δεν αξιοποίησε «αδαπάνως τις 60 ωριαίες εκπομπές - μαθήματα γλώσσας που με πολύ κόπο, έκταση χρόνου και γνώση των θεμάτων συνέθεσε και που αγκάλιασαν προς τιμήν τους το κανάλι τής Βουλής και το ΡΙΚ».

Όπως υπογραμμίζει, δεν ενδιαφέρθηκε δηλαδή ποτέ η ΕΡΤ ώστε αυτή «η έτοιμη, έγκυρη και αναγνωρισμένης αξίας γλωσσική προσφορά να περάσει δωρεάν μέσα από την ΕΡΤflix και την ΕΡΤworld στο ευρύτερο ελληνικό κοινό και στην Ομογένεια».

«Άραγε η ελληνική δημόσια τηλεόραση, αναφέρομαι στην ΕΡΤ, δεν έχει στις προτεραιότητές της για τον ελληνικό λαό που την χρηματοδοτεί την ελληνική γλώσσα;» διερωτάται ο κ. Μπαμπινιώτης. «Στις χιλιάδες των ωρών που εκπέμπει η ΕΡΤ στα 5 της προγράμματα δεν χωράει και η αναμετάδοση στην ΕΡΤflix και την ΕΡΤworld μίας ώρας εκπομπής για την γλώσσα μας ώστε να φθάσει στο ευρύτερο κοινό και στην Ομογένεια;» προσθέτει.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Δεν ενδιαφέρει την ΕΡΤ η γλώσσα μας;

Ένα εθνικής, εκπαιδευτικής και παιδευτικής σημασίας θέμα. Στο άρθρο μου τής Κυριακή 1.10.2022 στο Βήμα με τίτλο «Την γλώσσα και τα μάτια μας» τελείωνα με το εξής ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

« ΥΓ Χαρακτηριστικό παράδειγμα γλωσσικής ακηδίας είναι λ.χ. ότι η δημόσια τηλεόραση (η ΕΡΤ συγκεκριμένα) δεν ευαισθητοποιήθηκε ακόμη να αξιοποιήσει αδαπάνως τις 60 ωριαίες εκπομπές-μαθήματα γλώσσας που με πολύ κόπο, έκταση χρόνου και γνώση των θεμάτων συνέθεσε ο γράφων (εκπομπή «σε προσκυνώ, γλώσσα») και που αγκάλιασαν προς τιμήν τους το κανάλι τής Βουλής και το ΡΙΚ. Δεν ενδιαφέρθηκε δηλ. ποτέ η ΕΡΤ ώστε αυτή η έτοιμη, έγκυρη και αναγνωρισμένης αξίας γλωσσική προσφορά να περάσει δωρεάν μέσα από την ΕΡΤflix και την ΕΡΤworld στο ευρύτερο ελληνικό κοινό και στην Ομογένεια. Δεν καταλαβαίνει η ΕΡΤ ότι «Oὐκ ἐπὶ σήριαλ μόνοις ζήσεται ὁ Ἕλλην τηλεθεατής»;»

Επανέρχομαι εδώ με μια ΕΡΩΤΗΣΗ:

Άραγε η ΕΛΛΗΝΙΚΗ δημόσια τηλεόραση, αναφέρομαι στην ΕΡΤ, δεν έχει στις προτεραιότητές της για τον ελληνικό λαό που την χρηματοδοτεί την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ; Στις χιλιάδες των ωρών που εκπέμπει η ΕΡΤ στα 5 της προγράμματα δεν χωράει και η αναμετάδοση στην ΕΡΤflix και την ΕΡΤworld μίας ώρας εκπομπής για την γλώσσα μας ώστε να φθάσει στο ευρύτερο κοινό και στην Ομογένεια; Έχει πολλές εκπομπές με την εγκυρότητα, την πολύ προσεγμένη δουλειά και την αναγνωρισμένη αξία τής γλωσσικής εκπομπής «Σε προσκυνώ, γλώσσα» που η χρησιμότητά της για τους Έλληνες ομιλητές, μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, μικρούς και μεγάλους ενδιαφερόμενους για την γλώσσα, είναι προφανής;