Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μπαράζ ελέγχων σε καφέ- Σηκώνουν τραπεζοκαθίσματα

Μόνο μέσα στον Ιούνιο το μικτό κλιμάκιο έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον τέσσερις επιχειρήσεις στο κέντρο της πόλης, «σηκώνοντας» τραπεζοκαθίσματα

Εντατικούς ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος(ΚΥΕ) για παραβάσεις πραγματοποιεί, το τελευταίο διάστημα, ο δήμος Θεσσαλονίκης.   

Μόνο μέσα στον Ιούνιο το μικτό κλιμάκιο έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον τέσσερις επιχειρήσεις στο κέντρο της πόλης, «σηκώνοντας» τραπεζοκαθίσματα από παραβατικά καταστήματα.

Σήμερα ανάλογη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο της Ικτίνου, ενώ την περασμένη Δευτέρα στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.

Από τη δημοτική αρχή διαμηνύεται ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν όλο το επόμενο διάστημα.

Το μεικτό κλιμάκιο – επιτροπή για την απομάκρυνση παράνομων αντικειμένων συστάθηκε από τη δημοτική αρχή τον περασμένο Φεβρουάριο, βάσει του νόμου  4483/2017.

Σ΄ αυτή την επιτροπή ελέγχου συμμετέχουν δύο δημοτικοί αστυνομικοί, δύο ελεγκτές, ένας επόπτης ανακύκλωσης, ένας αποθηκάριος και ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης ένα ή δύο φορτηγά με εργάτες για τη συλλογή των παράνομων αντικειμένων.

Τις περισσότερες φορές οι επιχειρήσεις για τα παράνομα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.

Σημειώνεται ότι η διοίκηση Μπουτάρη έχει δεχθεί επανειλημμένως πυρά τόσο από την αντιπολίτευση αλλά κυρίως από δημότες για το θέμα της παράνομης εξάπλωσης τραπεζοκαθισμάτων.