Skip to main content

Κλοιός κινητοποιήσεων σήμερα στη Θεσσαλονίκη - Επτά συγκεντρώσεις στο κέντρο της πόλης

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αλλά και αντιφασιστικές κινητοποιήσεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μπαράζ κινητοποιήσεων θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τις συγκεντρώσεις να ξεκινούν από νωρίς το πρωί.

Αρχικά, μέλη του ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν στις 8:30 στα Δικαστήρια στο πλαίσιο της εκδίκασης ποινικής δίωξης ατόμων, για τα γεγονοτά που σημειώθηκαν στις 6 Απριλίου στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Μισή ώρα αργότερα, στις 9, αναρχικές συλλογικότητες θα συγκεντρωθούν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης καθώς εκδικάζεται ποινική υπόθεση ατόμων για τα γεγονότα στην πρώην κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό» εντός του ΑΠΘ.

Την ίδια ώρα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν μπροστά από το άγαλμα του Λαμπράκη επί της οδού Βενιζέλου και θα πραγματοποιήσουν αντιφασιστική συγκέντρωση καθώς σήμερα ξεκινάει η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή σε δεύτερο βαθμό.

Διαβάστε ακόμη: Ξανά στο εδώλιο η Χρυσή Αυγή - Ξεκινά η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την εγκληματική οργάνωση

Στις 10 εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, οι οποίοι έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία, θα συγκεντρωθούν έξω από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ενώ την ίδια ώρα μέλη του ΣΕΤΕΠΕ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΜΑΘ.

Μισή ώρα αργότερα, στις 10:30 η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης και μέλη της Οργάνωσης Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ) έχουν προγραμματίσει μηχανοκίνητη πορεία με αφετηρία το άγαλμα Βενιζέλου.

Οι κινητοποιήσεις θα κλείσουν με αντιφασιστική συγκέντρωση που καλούν μέλη της ΚΕΕΡΦΑ αλλά και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 19:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου, με αφορμή τη δίκη της Χρυσής Αυγής.