Skip to main content

Μπάρκας: Κίνητρο η Εθνική, δουλεύω για να είμαι βασικός (video)

«Πρέπει να είμαστε σοβαροί, να σεβαστούμε κάθε αντίπαλο και να πάμε να πάρουμε τις νίκες», δήλωσε για το Nations League ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ

Για τους προσωπικούς του στόχους στην Εθνική Ελλάδας, αλλά και για το ξεκίνημα της ομάδας στο UEFA Nations League μίλησε στην κάμερα της Nova (δείτε εδώ), ο Βασίλης Μπάρκας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ:

Για την παρουσία της Εθνικής στο Nations League: «Πλέον δεν υπάρχουν φιλικά παιχνίδια, είναι μια διοργάνωση, που αν όλα πάνε καλά, χαρίζει εισιτήριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, να σεβαστούμε κάθε αντίπαλο και να πάμε να πάρουμε τις νίκες».

Για το αν κοιτάζουν ξεχωριστά τις αναμετρήσεις με Εσθονία και Ουγγαρία ή σαν γκρουπ αγώνων: «Τα κοιτάζουμε ξεχωριστά, αλλά και στα δύο παιχνίδια θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς, αν όχι και τις νίκες».

Για το αν βρίσκει κίνητρο στην ανταγωνιστικότητα που κρύβει η θέση του τερματοφύλακα: «Υπάρχουν πολλά παιδιά που αγωνίζονται στη δική μου θέση. Είναι ένα κίνητρο να αγωνίζομαι στην Εθνική Ελλάδας και να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».

Για το αν μετά την ΑΕΚ είναι έτοιμος να πάρει θέση βασικού και στην Εθνική: «Από τη στιγμή που ερχόμαστε εδώ, όλοι ελπίζουμε σε μια θέση βασικού. Η θέση του τερματοφύλακα είναι μια δύσκολη θέση, καθώς αγωνίζεται ένας. Ο προπονητής είναι εκείνος ο οποίος θα επιλέξει ποιος είναι περισσότερο έτοιμος να παίξει και το μόνο που έχω να κάνω είναι να δουλεύω, μέχρι να πάρω την ευκαιρία».

Για το αν το σύνολο των παικτών της Εθνικής βρίσκεται σε καλό αγωνιστικό ρυθμό: «Είναι πολύ βασικό να έχουν όλοι παιχνίδια στα πόδια τους, ειδικότερα σε υψηλό επίπεδο. Νομίζω αυτό θα μας βοηθήσει περαιτέρω, καθώς όταν έχεις ρυθμό, έχεις και καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο. Μόνο να κερδίσουμε έχουμε από αυτό».

Για το αν είναι περισσότερο ανταγωνιστικό φέτος το πρωτάθλημα: «Σταδιακά γίνεται περισσότερο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα κι έτσι πιο πολλοί παίκτες είναι σε θέση να αγωνιστούν στην Εθνική ομάδα. Μόνο να κερδίσουμε έχουμε από την άνοδο του επιπέδου».