Skip to main content

Μπάρκας:28.000 νέες θέσεις εργασίας με την αύξηση του κατώτατου μισθού

Σε σχέση με τον επαναπροσδιορισμό του επιχειρησιακού μοντέλου του ΟΑΕΔ, ο κ. Μπάρκας δήλωσε πως «ο ΟΑΕΔ αλλάζει πρόσωπο».

Τη δημιουργία σχεδόν 28.000 θέσεων εργασίας τον Φεβρουάριο του 2019, περίοδο αύξησης του κατώτατου μισθού, γνωστοποίησε στον ρ/σ στο Κόκκινο Καβάλας 102,8, ο υφυπουργός Εργασίας, Κώστας Μπάρκας, παραθέτοντας στοιχεία του ΟΑΕΔ και κάνοντας λόγο για ομαλή ανταπόκριση της αγοράς στη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον κ. Μπάρκα, η ηγεσία του Υπουργείου, όσο και η διοίκηση του ΟΑΕΔ, έχουν εντάξει στους στόχους τους την αναβάθμιση των σχολών του ΟΑΕΔ και ήδη ολοκληρώνεται η διαδικασία με την οποία οι ωρομίσθιοι καθηγητές γίνονται πλέον αναπληρωτές.

«Επίσης, λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού, αυξάνεται και η αποζημίωση στο πλαίσιο της μαθητείας του ΟΑΕΔ. Αυτές όλες είναι παρεμβάσεις στον αντίποδα αυτών που διεκδικεί η ΝΔ, η οποία μέσω του κυβερνητικού της προγράμματος φαίνεται μάλιστα να υπόσχεται κατάργηση των σχολών αυτών.», ανέφερε.

Σε σχέση με τον επαναπροσδιορισμό του επιχειρησιακού μοντέλου του ΟΑΕΔ, ο κ. Μπάρκας δήλωσε πως «ο ΟΑΕΔ αλλάζει πρόσωπο. Είναι ένας οργανισμός ο οποίος λειτουργεί με το ίδιο οργανόγραμμα από το έτος ιδρύσεώς του. Όλο αυτό το διάστημα, όμως, μέσω του reengineering, το οποίο έχουμε παρουσιάσει σε εκδηλώσεις στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια και μια εξαιρετική δουλειά τόσο από τη πλευρά της διοίκησης, όσο και από την πλευρά των διοικητικών υπαλλήλων, στους οποίους έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη».

«Προσπαθούμε, δηλαδή, ο ΟΑΕΔ από οργανισμός συνδεδεμένος με την ανεργία να γίνει συνώνυμο της απασχόλησης.», συμπλήρωσε.