Skip to main content

Μπάσκετ: Δεύτερη σερί νίκη για τον Ηρακλή

Ο Κώστας Μέξας είχε να... αντιμετωπίσει τη σχεδόν απρόβλεπτη όσο και ευχάριστη ευστοχία των παικτών του ειδικά μακριά από το καλάθι

Τη δεύτερη διαδοχική νίκη του σημείωσε ο Ηρακλής υποδεχόμενος τον Ιωνικό, σε εξ αναβολής παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών/Basket League, με 89-84.

Οι «κυανόλευκοι» θα μπορούσαν να επικρατήσουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο, με τον Ιωνικό να μένει με 20 και πλέον πόντους πίσω στο σκορ, σε αγώνα που έγινε μπροστά σε άδειες κερκίδες. Ωστόσο, στο τέλος, ο Ζερμάν κι ο Ράις είχαν αντίθετη γνώμη και έκαναν το παιχνίδι ντέρμπι.

Ο Ηρακλής είχε ενθουσιασμό και αέρα νικητή από την πρώτη στιγμή.

Ο Κώστας Μέξας είχε να... αντιμετωπίσει τη σχεδόν απρόβλεπτη όσο και ευχάριστη ευστοχία των παικτών του ειδικά μακριά από το καλάθι και δεν ένιωσε (στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα) την πίεση που θα μπορούσαν να ασκήσουν αντίπαλοι.

Πιο παραγωγικός στο πρώτο μέρος, λιγότερο και με διαχείριση μιας διαφοράς ασφαλείας στο δεύτερο, ο Ηρακλής είχε τον απόλυτοι έλεγχο μέχρι το τέλος και μετά από τη νίκη επί της ΑΕΚ, πήρε άλλη μια βαθιά ανάσα στην γενική κατάταξη.

Στο +17 σταμάτησε στα πρώτα 20 λεπτά, ξεπέρασε τους 20 λίγο αργότερα και όλα κύλησαν ομαλά μέχρι να ολοκληρωθεί η... σεμνή τελετή με κορυφαίους του Κουζέλογλου (με υποδειγματικά ποσοστά) και Ντάγκλας.

Η απέλπιδα προσπάθεια του Ιωνικού να επιστρέψει, στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, έγινε αφορμή να μειώσει στους δέκα. Με το 77-69 στον Ηρακλή θορυβήθηκαν. Ο Ζερμάν είχε... πιάσει δουλειά και έδειχνε επικίνδυνος, πέντε κλεπτά πριν τη λήξη. Ο Ράις τον συμπλήρωσε.

Ο Ηρακλής νόμισε ότι αποκατέστησε την τάξη... Η διαφορά επανήλθε στο +15 για να σιγουρέψει με αξιόπιστες επιλογές τη νίκη του, χωρίς περαιτέρω περιπέτειες, αλλά δεν έφτανε αυτό.

Ο Ιωνικός προσπάθησε να μείνει ζωντανός μέχρι το τέλος, είχε πλέον μικρή απόσταση από τον Ηρακλή, και έπαιξε όλα για όλα με σουτ από την περιφέρεια και μια -δυό καλές στιγμές από τον Γκιουζέλη με κρίσιμα επιθετικά ριμπάουντ και πόντους.

Οι εύστοχες βολές του Σταμάτη έδωσαν λύση και ήταν καθοριστικές στο τέλος για να αποφευχθεί το πατατράκ της μεγάλης ανατροπής.

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 49-32, 69-55, 89-84

Διαιτητές: Καλδίρης, Τσολάκος, Μαγκλόγιαννης.

Οι συνθέσεις:

ΗΡΑΚΛΗΣ (Μέξας): Σταμάτης 7 (1), Γκάρετ 6, Κουζέλογλου 23 (4), Ντάγκλας 25 (6), Αγραβάνης 7 (1), Τέιλορ 6, Γούλριτζ 7 (1), Σκορδίλης 5, Παπαδάκης 3 (1), Χαριτόπουλος.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Σεγκούρα): Ζερμάν 27 (3), Ράις 13 (3), Μουσταφά 11 (1), Αθηναϊου 10 (2), Γόντικας 10, Χουγκάζ 6, Γκιουζέλης 7 (1), Τζόλος, Χατζηκυριάκος.