Skip to main content

Μπάσκετ: Έπεστρεψε στον ΠΑΟΚ ο Σαλούστρος μετά από επτά χρόνια

Ο 32χρονος γκαρντ/φόργουορντ Χρήστος Σαλούστρος επιστρέφει στον Δικέφαλο του Βορρά μετά τη θητεία στις τάξεις του τη σεζόν 2014-2015.

Την απόκτηση του Χρήστου Σαλούστρου ανακοίνωσε επίσημα σήμερα, Πέμπτη 25 Αυγούστου ο ΠΑΟΚ.

Ο 32χρονος γκαρντ/φόργουορντ, η συμφωνία του οποίου με τους «ασπρόμαυρους» επιτεύχθηκε την Τετάρτη (24/8), επιστρέφει στον «Δικέφαλο» μετά τη θητεία στις τάξεις του τη σεζόν 2014-2015.

Οι ασπρόμαυροι ανέφεραν για την ένταξή του στο δυναμικό τους:

«Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει τη συμφωνία με τον καλαθοσφαιριστή Χρήστο Σαλούστρο, ο οποίος θα αγωνιστεί στην ομάδα μας την αγωνιστική περίοδο 2022-23. Καλωσορίζουμε και πάλι στη μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ το Χρήστο, ο οποίος θα φορέσει ξανά την ασπρόμαυρη φανέλα μετά από επτά χρόνια.

Ο Χρήστος Σαλούστρος γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου του 1990 στο Ηράκλειο, έχει ύψος 2μ.01 και αγωνίζεται ως φόργουορντ. Ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα του Φιλαθλητικού, όπου και αγωνίστηκε για τρεις σεζόν (2010-13), για να ακολουθήσει μία χρονιά στον Πανιώνιο (2013-14), προτού φορέσει για πρώτη φορά τη φανέλα του ΠΑΟΚ (2014-15).

Αγωνίστηκε σε 53 παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ σε όλες τις διοργανώσεις (35 παιχνίδια πρωταθλήματος, 16 αγώνες στο Uleb Cup και 2 παιχνίδια στο Κύπελλο Ελλάδας), με 3,8 πόντους και 3,6 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, έχοντας σημαντική συμβολή στην επιτυχημένη πορεία της ομάδας εκείνη τη σεζόν.

Ακολούθησαν δύο σεζόν στον Κολοσσό Ρόδου (2015-17), όπου συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον κόουτς Λυκογιάννη, ενώ στα χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι την επιστροφή του, αγωνίστηκε επίσης στον Προμηθέα Πάτρας (2017-19) και τα τρία τελευταία χρόνια στο Περιστέρι.

Το 2018 αναδείχθηκε πιο βελτιωμένος παίκτης του πρωταθλήματος, ενώ αγωνίστηκε και στην Εθνική ομάδα των ανδρών. Φόρεσε 13 φορές τη γαλανόλευκη και στις 22/2/2021 στον αγώνα με τη Λετονία και τη νίκη της Ελλάδας στην παράταση (97-94), πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση, πετυχαίνοντας 17 πόντους».

Σαλούστρος: Νιώθω καλά, είμαι έτοιμος να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ

Τον αιφνιδιασμό και την ευκολία, στην πορεία, με την οποία αποδέχτηκε την προσέγγιση που του έγινε για συνεργασία από τον ΠΑΟΚ, αποκάλυψε ο Χρήστος Σαλούστρος.

Ο 32χρονος γκαρντ/φόργουορντ εκφράστηκε σήμερα, μέσω της επίσημης σελίδας της ΚΑΕ στο διαδίκτυο, αναφέροντας:

«Είχε γίνει μία επαφή πριν λίγο καιρό, αλλά δεν είχαμε προχωρήσει. Οπότε, τώρα που καταλήξαμε και όλα έγιναν πολύ γρήγορα, για να πω την αλήθεια αισθάνθηκα λίγο απροετοίμαστος στην αρχή. Κατάλαβα όμως το πόσο με ήθελε ο κόουτς και η ομάδα, θυμήθηκα αμέσως εκείνη την καταπληκτική χρονιά που κάναμε στον ΠΑΟΚ και όλα έγιναν πολύ εύκολα (σ.σ. 2014-2015, η προ ετών πρώτη θητεία του στους «ασπρόμαυρους»).
Έχοντας ακόμη γνωστούς και φίλους στην ομάδα, ξέρω ότι επιστρέφω σε ένα μέρος πολύ γνώριμο για μένα. Ήδη έχουν επικοινωνήσει πολλοί άνθρωποι με τους οποίους συνεργάστηκα ή γνώρισα στον ένα χρόνο που ήμουν στη Θεσσαλονίκη κι ας έχουν περάσει τόσα χρόνια από τότε. Νιώθω καλά και έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα».

Πρόσθεσε λέγοντας για τον Άρη Λυκογιάννη, τον οποίο είχε προπονητή στον Κολοσσό Ρόδου, αλλά και τον Βαγγέλη Μαργαρίτη: «Γνωριζόμαστε πολύ καλά με τον κόουτς. Έχει κι αυτός τη δική του τρέλα, νομίζω ότι ταιριάζει, ότι κολλάει πολύ καλά με το DNA που έχει ο ΠΑΟΚ. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε όλοι υγεία. Αυτό είναι το πολυτιμότερο αγαθό και φάνηκε ξεκάθαρα πέρσι και στον ΠΑΟΚ, πόσο σημαντικά προβλήματα μπορούν να δημιουργηθούν εάν προκύψουν σοβαρά προβλήματα τραυματισμών. Για αυτό λέω ξανά να έχουμε πρώτα την υγεία μας. Τα υπόλοιπα θα έρθουν, γιατί η ομάδα έχει καλό ρόστερ, υπάρχει μεγάλο κίνητρο από όλους μας για να πάει καλά η χρονιά, που ξεκινά σύντομα και θέλουμε να κρατήσει πολύ, να είναι ένας μαραθώνιος χρονικά».

Ο Βαγγέλης είναι ο πρώτος άνθρωπος που πήρα τηλέφωνο όταν έγινε η πρόταση του ΠΑΟΚ. Του έκανα μάλιστα και πλάκα, ρωτώντας τον πως πάνε τα ενοίκια στη Θεσσαλονίκη και πως θα του φαινόταν εάν ήμασταν και πάλι συμπαίκτες. Δεν το περίμενε, χάρηκε πολύ, όπως χάρηκα πολύ και εγώ. Υπάρχει μία αλληλοεκτίμηση με τον Βαγγέλη και μία εξαιρετική σχέση την οποία δημιουργήσαμε από την πρώτη σεζόν στον ΠΑΟΚ, συνεχίσαμε αργότερα και στην Εθνική και πέρα από το μπάσκετ».

Κατέληξε ο Σαλούστρος τονίζοντας: «Έχω βιώσει την αγάπη των φιλάθλων του ΠΑΟΚ και τη μία σεζόν που έπαιξα, αλλά και αργότερα ως αντίπαλος. Να έχουμε υγεία και το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ, κι εγώ προσωπικά, αλλά και όλη η ομάδα είναι ότι πάντα θα δίνουμε το 100% και ό,τι έχουμε, για να δώσουμε χαρά στον κόσμο. Ξέρω ότι έχουν απαιτήσεις, αλλά το κίνητρο όλων μας είναι πολύ μεγάλο».