Skip to main content

Μπάσκετ: Όλες οι ομάδες θα φορούν φανέλες του Στέφαν Γέλοβατς τη 10η αγωνιστική

Ο Στέφαν Γέλοβατς έφυγε από τη ζωή και ο ΕΣΑΚΕ δεν θα μπορούσε να μην τιμήσει τη μνήμη του αδικοχαμένου αθλητή - Δύο δράσεις από την ομοσπονδία.

Όλες οι ομάδες θα φορούν φανέλες με το όνομα του αδικοχαμένου Σέρβου αθλητή ενώ τα παιχνίδια της αγωνιστικής θα διακοπούν για ένα λεπτό στο 13'.

Ο Στέφαν Γέλοβατς έφυγε από τη ζωή, σκόρπισε θλίψη στον χώρο του μπάσκετ και ο ΕΣΑΚΕ δεν θα μπορούσε να μην τιμήσει την μνήμη του αδικοχαμένου αθλητή. Στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, η διοργανώτρια αρχή της Basket League αποφάσισε μια σειρά από ενέργειες πριν και κατά την διάρκεια των αναμετρήσεων. Όλες αφιερωμένες στομ χαμογελαστό γίγαντα που «έφυγε» τόσο νωρίς, στα 32 του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

«Ο χαμός του Στέφαν Γέλοβατς σκόρπισε θλίψη σε όλους τους συντελεστές της Basket League και τους φιλάθλους ανεξαρτήτως σωματειακών προτιμήσεων.

Το χαμόγελο του Σέρβου μπασκετμπολίστα της ΑΕΚ έσβησε στην πατρίδα του και το γεγονός συγκλόνισε τους Έλληνες φίλους του μπάσκετ. Είναι απίστευτο να «φεύγει» από την ζωή ένας τόσο νέος άνθρωπος, ενεργός αθλητής και ευχάριστη προσωπικότητα.

Ο ΕΣΑΚΕ προκειμένου ως οφείλει να τιμήσει την μνήμη του Γέλοβατς αποφάσισε στο πλαίσιο της προσεχούς, 10ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Stoiximan Basket League:

- Να διακοπούν για να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή όλες οι αναμετρήσεις στο 13ο λεπτό (το νούμερο 13 ήταν ο αριθμός με τον οποίο αγωνιζόταν στην Ένωση ο Γέλοβατς).

- Να αγωνιστούν οι αθλητές όλων των ΚΑΕ με το όνομα του εκλιπόντος (Jelovac) στο πίσω μέρος της φανέλας τους.

- Στον κύκλο στο κέντρο του γηπέδου αντί του λογοτύπου του Μεγάλου Χορηγού του Πρωταθλήματος, της Stoiximan, να τοποθετηθεί ειδικό γραφικό σχέδιο στην μνήμη του Στέφαν Γέλοβατς.»