Skip to main content

Μπάσκετ: Σεμινάριο αυτοκτονίας για τον ΠΑΟΚ - Κατάφερε να χάσει από τον Ιωνικό

Τα λάθη στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, λειτούργησαν ως δώρο για τους φιλοξενούμενους που έφυγαν από την Πυλαία με το ροζ φίλο αγώνα.

Τάσεις αυτοκαταστροφής έδειξε ο ΠΑΟΚ για ένα ακόμα ματς και δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί τη μεγάλη νίκη επί του Προμηθέα στο περασμένο εξ αναβολής παιχνίδι, χάνοντας εντός έδρας από τον Ιωνικό με 79-80 στην εκπνοή.

Η ήττα αυτή δυσκολεύει την προσπάθεια της ομάδας του Λυκογιάννη για τα πλέι οφ, την ώρα που οι Νικαιώτες με αυτή τη νίκη ήρθαν όλο και πιο κοντά στην παραμονή.

Το παιχνίδι από την αρχή έδειχνε ότι θα πηγαίνει πόντο πόντο, με τον Ιωνικό να έχει τα ηνία.

Από την τρίτη περίοδο και μετά ο ΠΑΟΚ αξιοποιώντας λύσεις από τον πάγκο και με σουτ έξω από την περιφέρεια κατάφερε να περάσει μπροστά, αλλά να μην εδριαώσει τη διαφορά με κακές επιλογές όταν προηγείτο με τέσσερις και έξι πόντους.

Τα λάθη ωστόσο στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, λειτούργησαν ως δώρο για τους φιλοξενούμενους που έφυγαν από την Πυλαία με το ροζ φίλο αγώνα.

Ο αγώνας

Στην πρώτη περίοδο ο ΠΑΟΚ mateco μπήκε κάπως νωθρά, με τον Ιωνικό να το εκμεταλλεύεται και σε συνδυασμό με τα πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας του, να παίρνει προβάδισμα 4 πόντων. Η ομάδα τις Νίκαιας με κορυφαίο τον Μαυροκεφαλίδη(9 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ), έφτασε το 72% εύστοχων σουτ εντός πεδιάς, την ώρα που η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη είχε μόλις 41%.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τρίποντο του Ρίβερς που έφερε τον ΠΑΟΚ mateco στο -1. Ωστόσο ένα επιμέρους σερί 0-11, των φιλοξενούμενων, με τον Δικέφαλο να είναι κακός στην άμυνα, έδωσε το δικαίωμα στον Ιωνικό να φτάσει την διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Νέιτ Ρένφρο το πήρε πάνω του και με 6 πόντους και 2 τάπες έκανε την διαφορά. Ίδιους πόντους είχε και ο Χριστοδούλου. Κάπως έτσι το ημίχρονο έκλεισε με τον ΠΑΟΚ mateco να κλείνει την ψαλίδα στο -1, 41-42.

Οι ασπρόμαυροι επέτρεψαν τον Ιωνικό να παίξει άναρχο μπάσκετ, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να κρίνεται από ατομικές ενέργειες και όχι από ομαδικές. Κακή η περιφερειακή άμυνα του Δικεφάλου με τους φιλοξενούμενους να κλείνουν το ημίχρονο με 7/14 τρίποντα(50%). Την ίδια ώρα που ο ΠΑΟΚ έχανε εύκολα σουτ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περιορίσει τον Ιωνικό ώστε να κρατάει τα ηνία του ματς.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο. Κακή αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ mateco, πλην κάποιων εξαιρέσεων ωστόσο όπου κατάφερε να μπλοκάρει τους φιλοξενούμενος, ανά διαστήματα της τρίτης περιόδου. Σειρά του Λοβ να αναλάβει δράση με 8 πόντους, πλαισιώνοντας τον ΝτιΛίο, ο οποίος από την αρχή του παιχνιδιού είχε σταθερά καλή απόδοση. Έτσι το ματς ήρθε στην απόλυτη ισορροπία, με το δεκάλεπτο να τελειώνει στο 60-60.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε με δυνατό ξεκίνημα να πάρει προβάδισμα που δεν θα επιτρέπει στον Ιωνικό να ελπίζει ότι μπορεί να διεκδικήσει το παιχνίδι. Παρότι η διαφορά έφτασε στο +6 με ένα σημαντικό τρίποντο από τον Μάντζαρη και ένα goal-foul του Γρκιν, ο Ιωνικός απάντησε κυρίως με την εμπειρία του Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος έφτασε τους 17 πόντους, δεύτερος πίσω από τον Κολοβέρο. Πρώτος στα ριμπάουντ ο πολύπειρος, με 9 ενώ μοίρασε και μία ασίστ. Όλα αυτά έφεραν το ματς στο 79-79, με το ρολόι να δείχνει 23 δεύτερα. Ο Ιωνικός κέρδισε φάουλ, με τον Κολοβέρο να πηγαίνει στης βολές, να ευστοχεί στην μία, η οποία αρκούσε για να διαμορφώσει το τελικό 79-80, εφόσον από την άστοχη δεύτερη, ο ΠΑΟΚ mateco δεν κατάφερε να εκδηλώσει επίθεση.