Skip to main content

Μπάσκετ: Ανακοίνωσε τον Ντιμίτρι Ρίβερς ο ΠΑΟΚ

Ο Ρίβερς ανήκε μέχρι πρότινος στη Νίμπουρκ, με την οποία βρέθηκε στη διάρκεια της φετινής σεζόν αντίπαλος του Δικεφάλου του Βορρά

Την απόκτηση του Ντιμίτρι Ρίβερς ανακοίνωσε επίσημα ο ΠΑΟΚ. Ο Αμερικανός φόργουορντ, θα ανήκει στους ασπρόμαυρους μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστική σεζόν, με την προοπτική να συνεχιστεί η παρουσία του στο ρόστερ της ομάδας και για την περίοδο 2022-2023.

Ο Ρίβερς ανήκε μέχρι πρότινος στη Νίμπουρκ, με την οποία βρέθηκε στη διάρκεια της φετινής σεζόν, για τη φάση των ομίλων του Basketball Champions League, αντίπαλος με τον ΠΑΟΚ.

Με την απόκτησή του οι ασπρόμαυροι καλύπτουν τη θέση που έμεινε κενή στο ρόστερ τους μετά τον αναγκαστικό τερματισμό του συμβολαίου (λόγω του τραυματισμού του στη μέση) του Τζος Κάρτερ.

Ο Δικέφαλος του Βορρά γνωστοποίησε την απόκτησή του αναφέροντας:

«Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την συμφωνία με τον Αμερικανό καλαθοσφαιριστή Ντιμίτρι Ρίβερς, μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2021-22 και με την προοπτική ανανέωσης της συνεργασίας για έναν ακόμη χρόνο. Ο Ντιμίτρι Ρίβερς αναμένεται την Πέμπτη (30/12) στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ενσωματωθεί άμεσα στην ομάδα μας.

Ο Ντιμίτρι Ρίβερς δεν είναι άγνωστος στον ΠΑΟΚ, καθώς βρέθηκε αντιμέτωπος με την ομάδα μας στη διάρκεια της φετινής σεζόν και στα δύο παιχνίδια με τη Νίμπουρκ. Στο παιχνίδι που έγινε στην Πράγα πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις (16 πόντοι, 5 ριμπάουντ).

Ο Ντιμίρι Ρίβερς γεννήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 1995 στο Goose Creek στη Βόρεια Καρολίνα, έχει ύψος 2μ.03 και αγωνίζεται ως φόργουορντ. Είναι απόφοιτος του κολεγίου Mercer και την τελευταία του χρονιά (2017-18) είχε 10,9 πόντους και 3,2 ριμπάουντ.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την Λετονία τη σεζόν 2018-19 (17,5 πόντοι με την KK Πάρνου σε 16 παιχνίδια του Λετονικού πρωταθλήματος), συνέχισε στην Ουγγαρία την σεζόν 2019-20 και την Sopron (13,5 πόντοι σε 21 παιχνίδια), ενώ έμεινε στην ίδια χώρα και την επόμενη χρονιά (2020-21), αλλά με τη φανέλα της Καποσβάρι, με την οποία είχε (17,2 πόντους σε 34 παιχνίδια).

Από την αρχή της φετινής σεζόν αγωνίζεται στη Νίμπουρκ και σε 24 αγώνες (στο πρωτάθλημα Τσεχίας, αλλά και στο BCL), είχε 8,9 πόντους και 5,1 ριμπάουντ».