Skip to main content

Μπεκατώρου: Κάθε θύμα να βγει δημόσια και να μιλήσει, σπάστε τη σιωπή!

Τι ανάφερε η Ολυμπιονίκης στις πρώτες της δηλώσεις μετά τη συγκλονιστική αποκάλυψη για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη.

«Λέω σε κάθε θύμα να βγει και να μιλήσει». Με αυτά τα λόγια προέτρεψε η Σοφία Μπεκατώρου τα θύματα βιασμών να βγουν και να μιλήσουν χωρίς φόβο για την τραυματική τους εμπειρία.

Στις πρώτες της δηλώσεις μετά τη συγκλονιστική αποκάλυψη για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη η χρυσή Ολυμπιονίκης, στο περιθώριο συνάντησης που είχε με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο υπογράμμισε πως «όπως καταλαβαίνετε δεν ήταν εύκολο να μιλήσω δημόσια για κάτι τόσο τραυματικό. Ωστόσο αφού μίλησα έχοντας εισπράξει τα συναισθήματα από τον κόσμο αλλά και την αγκαλιά της Πολιτείας μπορώ να πω σε κάθε θύμα να φύγει απ' αυτή τη θέση! Να σπάσει τη σιωπή του, όπου και να βρίσκεται, σε οποιοδήποτε χώρο!».

«Εχουμε τη δυνατότητα να βγούμε νικητές και να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα για την Ελλάδα που θέλουμε να έχουμε. Μία υγιή Ελλάδα σε όλες τις μορφές της», κατέληξε η Σοφία Μπεκατώρου.