Skip to main content

Μπηχτή Τσιτσιπά για Μεντβέντεφ: Δεν είναι και ο πιο ώριμος άνθρωπος

«Το τελευταίο που θέλω είναι να μου δίνει κάποιος οδηγίες και συμβουλές. Δεν είμαι άνθρωπος που θα ακούσω την ώρα που παίζω», είπε ο τενίστας.

Παρά την πίκρα του αποκλεισμού ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραδέχτηκε ότι ο Ντανίλ Μεντβέντεφ ήταν ανώτερος στον σημερινό ημιτελικό.

Το Νο4 του κόσμου στην συνέντευξη Τύπου σημείωσε πως η σεζόν έχει πολύ δρόμο ακόμη και θα επικεντρωθεί στα θετικά που αποκόμισε από αυτό το τουρνουά, ενώ τοποθετήθηκε και για την επίθεση του Μεντβέντεφ στον διαιτητή, αλλά και το coaching για το οποίο έχει κατηγορηθεί πολλές φορές.

«Η ήττα πάντα είναι ήττα. Εγώ παλεύω κάθε ματς ως το τέλος, αλλά σήμερα έπαιξε καλύτερο τένις από εμένα. Πρέπει να μάθω από αυτή την εμπειρία και να βελτιώσω την απόδοσή μου. Δεν θα επικεντρωθώ στα αρνητικά. Εχουμε μία μεγάλη σεζόν μπροστά μας με ευκαιρίες που θα προσπαθήσω να αρπάξω» είπε αρχικά ο Τσιτσιπάς.

«Θέλω να βελτιωθώ σωματικά και πνευματικά και να ανεβάσω το παιχνίδι μου γενικότερα. Το σημερινό ματς είναι ένα καλό μάθημα για μένα εν όψει της συνέχειας» πρόσθεσε.

«Δεν ήταν coaching, ανώριμος ο Μεντβέντεφ»

Στη συνέχεια, ο Τσιτσιπάς ρωτήθηκε ξανά για την ποινή για coaching, αρνούμενος πάντως ότι έγινε κάτι τέτοιο. Αρχικά είπε πως «είχε πλάκα» η αντίδραση του Μεντβέντεφ προς τον διαιτητή, συμπληρώνοντας πως «ξέρω παίκτες που το κάνουν για να σε αποσυντονίσουν, ίσως είναι τακτική. Είναι εντάξει, δεν είναι και ο πιο ώριμος άνθρωπος, άλλωστε».

Ο Τσιτσιπάς συνέχισε υποστηρίζοντας πως δεν έγινε coaching, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν ήταν coaching. Με είδατε τις προάλλες να χάνω το σκορ στα ματς μου. Δεν ακούω τίποτα όταν παίζω, είναι αδύνατον. Με τον κόσμο να φωνάζει τόσο δυνατά σε κάθε πόντο, πρέπει να έχεις τρομερή ακοή για να μπορέσεις να ακούσεις τον προπονητή σου. Γελούσα τις προάλλες γιατί, νομίζω στο ματς με τον Περ, ο προπονητής μου ήταν 5 χιλιόμετρα μακριά και πήρα warning. Ήταν η πιο αστεία στιγμή του τουρνουά».

Και πρόσθεσε: «Εχω συνηθίσει τα warning. Με έχουν στο στόχαστρο εδώ και καιρό. Οι διαιτητές προσέχουν το box μου, ποτέ δεν προσέχουν το box του αντιπάλου. Είμαι θύμα εδώ και πολύ καιρό. Ποτέ δεν θα καταλάβουν ότι δεν ακούω τίποτα όταν παίζω. Προσπαθώ να βρω λύσεις, να διαβάσω το παιχνίδι πριν τον πόντο. Το τελευταίο που θέλω είναι να μου δίνει κάποιος οδηγίες και συμβουλές. Δεν είμαι άνθρωπος που θα ακούσω την ώρα που παίζω».