Τρίτη 27 Ιουλίου 2021
x

ΜΠΗΚΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ PITSOS-ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η γερμανική ιδιοκτήτρια εταιρεία Bosch Siemens Hausegerate πήρε την απόφαση να βάλει «λουκέτο» και θα το μεταφέρει στην Τουρκία.

Το μεσημέρι της Τρίτης έγινε γνωστό ότι κλείνει το εργοστάσιο της Πίτσος στην Ελλάδα.

Η γερμανική ιδιοκτήτρια εταιρεία Bosch Siemens Hausegerate πήρε την απόφαση να βάλει «λουκέτο» και θα το μεταφέρει στην Τουρκία.

Το 2020 έγινε γνωστό ότι η Γερμανική εταιρεία θα μεταφέρει το εργοστάσιο στην Τουρκία. Τότε είχε ξεσπάσει ένας πολιτικός πόλεμος ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Νέα Δημοκρατία ισχυρίστηκε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση μπλόκαρε μια επένδυση (όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην διακυβέρνηση της χώρας) που ήθελαν να κάνουν οι Γερμανοί και έτσι το εργοστάσιο οδηγήθηκε στην Τουρκία.

Σήμερα 31/3/2021 αναμένεται να σταματήσει κάθε εργασία που γινόταν στο εργοστάσιο της Πίτσος. Το κλείσιμο ενός εργοστασίου εκτός από πλήγμα για την Ελληνική βιομηχανία, φέρνει και πολλούς εργαζόμενους αντιμέτωπους με το φάσμα της ανεργίας. Οι εργαζόμενοι έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τονίζοντας πως όλοι οι φορείς δεν πήραν στα σοβαρά την αγωνία των εργαζόμενων.

«Αφήσαν στην τύχη τους τους εργαζομένους καθώς η μηδενική άσκηση πίεσης από τις Κυβερνήσεις για να υλοποιηθεί η συμφωνία των 60 εκατ. ευρώ και 700 θέσεων εργασίας που είχε συμφωνηθεί μεταξύ της Siemens και της Ελληνικής Κυβέρνησης και δεν υλοποιήθηκε ποτέ (αφορούσε την Πίτσος)» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της επιστολής τους ζητάνε να συναντηθούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για διευκρινήσεις επί του θέματος. Την ίδια ώρα καλούν τον πρωθυπουργό έστω κι αυτή την ύστατη στιγμή να κρατηθεί στην Ελλάδα μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες.

«Ζητούμε να αναλάβετε την οποιαδήποτε πρωτοβουλία που θα αποτρέψει την τραγική κατάσταση για τους εργαζόμενους της ΠΙΤΣΟΣ. Είναι στα χέρια της κυβέρνησης να παραμείνει το εργοστάσιο στην Ελλάδα, και να ενταχθεί στο σχέδιο και στις υποσχέσεις της κυβέρνησης σας για επενδύσεις και ανάπτυξη. Οι εργαζόμενοι στηρίζουμε κάθε επενδυτική πρόταση για παραμονή του εργοστασίου και διατήρηση των θέσεων εργασίας», καταλήγει η επιστολή των εργαζομένων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ