Skip to main content

Μπλόκο στην κατ' οίκον κομμωτική: Μόνο με τιμολόγιο η πώληση επαγγελματικών ειδών

Η κυβέρνηση προχώρησε στο συγκεκριμένο μέτρο ώστε να αποφευχθεί η παράνομη παροχή υπηρεσιών κομμωτικής σε σπίτα για λόγους δημόσιας υγείας

Μόνο με επαγγελματική ταυτότητα θα είναι δυνατή πλέον η προμήθεια επαγγελματικών ειδών κομμωτικής όπως προβλέπει σχετική τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, η πώλησή τους θα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση έκδοσης του προβλεπόμενου τιμολογίου και με την ταυτόχρονη επίδειξη επαγγελματικής ταυτότητας.

Μετά από παρέμβαση του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου μεταφέρθηκε στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη το αίτημα της Ομοσπονδίας Κομμωτών ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα παράνομης κομμωτικής σε σπίτια, λόγω της ισχύος του rapid test για ανεμβολίαστους.

Με αυτόν τον τρόπο περιορίζεται η παροχή υπηρεσιών κομμωτικής σε χώρους εκτός κομμωτηρίων ενώ παράλληλα προστατεύεται η δημόσια υγεία καθώς στους επαγγελματικούς χώρους εφαρμόζονται συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα.