Skip to main content

Μπλόκο Τασούλα σε Ανδρουλάκη-Αρνήθηκε να δώσει αίθουσα στο ΚΙΝΑΛ για να συνεδριάσει η ΚΟ

Το ΚΙΝΑΛ αιτήθηκε την παραχώρηση αιθούσης την Κυριακή, προκειμένου να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα - Αρνήθηκε ο πρόεδρος της Βουλής

Ένταση φαίνεται ότι προκαλεί στη Βουλή η πρόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη να «παρέμβει» στη συζήτηση για την πρόταση μομφής, συγκαλώντας συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι.

Η ομιλία αυτή επρόκειτο να γίνει στη «μικρή» αίθουσα της Βουλής, ούτως ώστε το «εμπόδιο» της μη βουλευτικής ιδιότητας να ξεπεραστεί για τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ. Tο προεδρείο της Βουλής, όμως, έβαλε «φρένο» στο συγκεκριμένο σχέδιο, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση στο Κοινοβούλιο.

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στη Βουλή, επιτέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, δηλώνοντας ότι αιτήθηκε το κόμμα την παραχώρηση αιθούσης την Κυριακή, προκειμένου να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ και του αρνήθηκε το προεδρείο.

Ο κ. Τασούλας από πλευράς του δήλωσε ότι το θέμα αυτό πρεπει να λυθεί στη Διάσκεψη των Προέδρων συνολικά και να μην εξετάζεται κατά περίπτωση η δυνατότητα να συνεδριάζει η ΚΟ ενός κόμματος σε αίθουσα της Βουλής, εκ παραλλήλου με κορυφαίες συνεδριάσεις της Ολομέλειας.

Ο κ. Κατρίνης από πλευράς του, κάλεσε τα κόμματα να τοποθετηθούν επί του αιτήματος του ΚΙΝΑΛ.