Skip to main content

Μπορέλ: Η Τουρκία να ευθυγραμμιστεί με την ΕΕ στις κυρώσεις προς τη Ρωσία

«Υπάρχει αύξηση στις τουρκικές εξαγωγές στη Ρωσία, αλλά όχι αύξηση από την ΕΕ στην Τουρκία», ανέφερε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ.

Η μηχανή προπαγάνδας του Πούτιν είναι πολύ ισχυρή, τόνισε ο ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ απαντώντας σε ερωτήσεις ευρωβουλευτών στο Στρασβούργο.

Παράλληλα, έκανε λόγο για το μέγεθος της παραπληροφόρησης από την πλευρά της Μόσχας, η οποία - όπως ανέφερε ο κ. Μπορέλ - πλαισιώνει την εργαλειοποίηση της επισιτιστικής ανασφάλειας. Ο ύπατος Εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «όπως λέμε ότι ο χειμώνας που έρχεται θα είναι εξαιρετικά δύσκολος σε ό,τι αφορά τη διαθεσιμότητα φυσικού αερίου, πρέπει επίσης να σκεφτούμε τη διαθεσιμότητα σε φαγητό».

Όσον αφορά στην Τουρκία και τη μη ευθυγράμμισή της με τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας, ο Ζοζέπ Μπορέλ ανέφερε ότι «θα προτιμούσαμε η Τουρκία να είναι ευθυγραμμισμένη με την ΕΕ στην επιβολή περιοριστικών μέτρων σε βάρος της Ρωσίας, αλλά επιτρέψτε μου να επιμείνω στα στατιστικά. Υπάρχει αύξηση στις τουρκικές εξαγωγές στη Ρωσία, αλλά όχι αύξηση από την ΕΕ στην Τουρκία».