Skip to main content

Μπορέλ: Λειτουργική σε μερικές εβδομάδες η αποστολή εκπαίδευσης του ουκρανικού στρατού

Στην Ουκρανία θα εστιάσουν τόσο το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών όσο και αυτό των υπουργών Άμυνας, είπε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ

Τόσο το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών όσο και αυτό των υπουργών Άμυνας θα εστιάσουν στην Ουκρανία, ανέφερε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.

Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι «σήμερα θα εγκριθεί νέο πακέτο κυρώσεων εναντίον των υπευθύνων για την καταστολή των διαδηλωτών» στο Ιράν προσθέτοντας ότι «η στρατιωτική στήριξη του Ιράν στη Ρωσία πρέπει να σταματήσει».

Επιπροσθέτως ο κ. Μπορέλ σημείωσε ότι «σήμερα σημαντική απόφαση είναι η έναρξη της αποστολής εκπαίδευσης του ουκρανικού στρατού . Η αποστολή θα ξεκινήσει και θα είναι λειτουργική σε μερικές εβδομάδες. Θα είναι στην Πολωνία και είναι πολλές χώρες διατεθειμένες να συμμετάσχουν σε αυτή την αποστολή, η οποία θα εκπαιδεύσει περίπου 15.000 ουκρανούς στρατιώτες». Τέλος, ο Ύπατος Εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι πρέπει να συνεχιστεί η στήριξη στην Ουκρανία.