Skip to main content

Κορωνοϊός: Μποτιλιάρισμα στη Θεσσαλονίκη εν μέσω lockdown

Κυκλοφοριακό κομφούζιο σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης παρατηρείται από το πρωί παρά τα περιοριστικά μέτρα για τις μετακινήσεις

Τι κι αν παραμένουν σε ισχύ τα μέτρα για τις μετακινήσεις; Τι κι αν οι ειδικοί καθημερινά τονίζουν ότι η πανδημία στη Θεσσαλονίκη υποχωρεί με πολύ αργούς ρυθμούς και ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος αναζωπύρωσης;

Οι Θεσσαλονικείς δεν φαίνεται να πτοούνται και αντιμετωπίζουν με χαλαρότητα τους περιορισμούς. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι εικόνες που κατέγραψε σήμερα η Voria.gr στους δρόμους της πόλης.

Η κίνηση των αυτοκινήτων σε κεντρικές οδικές αρτηρίες δεν διέφερε σε τίποτα με τις αντίστοιχες που σημειώνονταν πριν από την πανδημία. Το μποτιλιάρισμα που υπήρχε τις πρωινές ώρες και νωρίς το μεσημέρι κυρίως στη λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας και λιγότερο στην Τσιμισκή κάθε άλλο παρά θύμιζε lockdown. Και σίγουρα δεν δικαιολογείται ούτε από τη βροχή, ούτε από το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των βιβλιοπωλείων, ούτε βέβαια από την έναρξη του click away, που -προς το παρόν τουλάχιστον- δεν έχει φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα για τα καταστήματα, με την κίνηση να παραμένει τουλάχιστον υποτονική.

Ας ελπίσουμε ότι η κόπωση των πολιτών και η χαλαρότητα με την οποία ορισμένοι αντιμετωπίζουν το lockdown δεν θα έχει τις οδυνηρές συνέπειες που προβλέπουν οι ειδικοί, ώστε να οδηγηθούμε στην επιβολή ακόμη πιο αυστηρών μέτρων και μάλιστα μέσα στα Χριστούγεννα.

Φωτ. Στεφ.