Skip to main content

Μπουλομύτης: Προτεραιότητα στα έργα πνοής στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και υποψήφιος με τον Ιγνάτιο Καϊτεζίδη κάνει τον απολογισμό του και μιλάει για τις προκλήσεις της επόμενης 4ετίας.

Η ανάδειξη του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη σε έναν πρότυπο δήμο με επίκεντρο τον άνθρωπο, τον δημότη και την ανάπτυξη είναι το όραμα του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Νίκου Μπουλομύτη, ο οποίος κατεβαίνει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, «Δύναμη Ενότητας».

Όπως αναφέρει ο ίδιος στη συνέντευξή του στη Voria.gr, πρόκληση για τον δήμο Πυλαίας Χορτιάτη αποτελεί η υλοποίηση ενός συνόλου παρεμβάσεων έργων πνοής.

«Νομίζω ότι συνδέσαμε το όνομα του Δήμου μας με την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση», σημειώνει ο κ. Μπουλομύτης κάνοντας τον απολογισμό της τετραετίας.

Γιατί αποφασίσατε να είστε ξανά υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές στον δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη;

Σήμερα στον δήμο μας εξελίσσεται η κατασκευή πλειάδας έργων υποδομής, αναβάθμισης και ανάπλασης περιοχών τα οποία σκοπό έχουν τη βελτίωση της καθημερινότητας και των συνθηκών ζωής των συμπολιτών μου. Επίσης τη στιγμή αυτή εκπονούνται μελέτες η υλοποίηση των οποίων θα συμβάλλει στην περαιτέρω αναβάθμιση όλων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου μας. Από τη θέση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών που κατέχω εδώ και δυόμιση περίπου χρόνια ανάλωσα όλες μου τις δυνάμεις για την υλοποίηση και την ένταξη της χρηματοδότησης των έργων αυτών σε Ευρωπαικά προγράμματα.

Ως εκ τούτου η επιθυμία μου να είμαι ξανά υποψήφιος στις Δημοτικές εκλογές είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υλοποίηση όλων των παραπάνω εξελισσόμενων έργων και μελετών ώστε με τη συμβολή του Δημάρχου μας να αναδείξουμε τον Δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη σε πρότυπο Δήμο με επίκεντρο τον άνθρωπο, τον Δημότη μας και την ανάπτυξη.

Είστε γέννημα θρέμμα του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη. Ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η διοίκηση του δήμου αυτή την τετραετία;

Είναι δύσκολο να διαβαθμίσει κάποιος την προτεραιότητα των προκλήσεων της νέας τετραετίας αλλά θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε σαν πρόκληση ένα σύνολο παρεμβάσεων έργων πνοής όπως την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, την ανάπλαση του χώρου των λατομείων του Ασβεστοχωρίου όπου αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο της μελέτης εφαρμογής, την αποπεράτωση της διευθέτησης του ρέματος Σταγειρίτη, έργο το οποίο αυτή τη στιγμή υλοποιείται και του οποίου η επιτυχής ολοκλήρωση, θα εξασφαλίσει τις παρακείμενες ιδιοκτησίες - οικοδομές, την ολοκλήρωση του προγράμματός μας για τη σχολική στέγη.

Κάνοντας έναν απολογισμό της προηγούμενης τετραετίας, ποια θεωρείτε ότι ήταν τα σημαντικότερα σας έργα ως αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και τι πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να είχατε κάνει καλύτερα;

Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα που καταφέραμε να επιτύχουμε την τετραετία που πέρασε καθώς νομίζω ότι συνδέσαμε το όνομα του Δήμου μας με την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Ως σημαντικότερα έργα της τρέχουσας τετραετίας μπορούμε να αναφέρουμε την κατασκευή και την μελέτη νέων σχολικών μονάδων, την κατασκευή και μελέτη νέων αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και την ανακατασκευή υφιστάμενων, τα μεγάλα έργα αναπλάσεων πρασίνου στην Πυλαία που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και ξεκινούν στο άμεσο διάστημα. Μεγάλη βαρύτητα δώσαμε επίσης στη σύσταση του πολεοδομικού γραφείου του Δήμου μας, στην έγκριση του Γενικού Πολεδομικού Σχεδίου της Πυλαίας και στην εκκίνηση των μελετών νέων επεκτάσεων σχεδίων πόλεως 1650 στρεμμάτων στην Πυλαία και στο Παραλιακό μέτωπο. Τέλος, τα νέα Δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης στις Δ.Ε. Χορτιάτη και Ασβεστοχωρίου είναι έργα με ορίζοντα πεντηκονταετίας και με σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα για τις περιοχές αυτές. Πάντα από το καλό υπάρχει το καλύτερο.

Στην προκειμένη περίπτωση ο Δήμαρχος, εμείς τα στελέχη του και οι Υπηρεσίες του Δήμου μας, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και έτσι έγινε δυνατή η υλοποίηση ενός τεράστιου έργου αν συνυπολογίσει κανείς και τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που περνάει η Χώρα μας. Την απάντηση επομένως αν τα πήγαμε καλά ας την δώσουν οι συνδημότες μας στις εκλογές της Κυριακής,  στις 26 Μαΐου.