Skip to main content

Μπούργος για το Άρης-Μακάμπι: Η πρόκριση εξαρτάται από εμάς, όλη η πίεση είναι δική μου

«Είμαστε πολύ καλά. Έχουμε δουλέψει όλη την εβδομάδα και είμαστε έτοιμοι. Πρέπει να κερδίσουμε», σημείωσε ο προπονητής των κιτρινόμαυρων

Την πεποίθησή του πως η ομάδα του μπορεί να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ και να πάρει εκείνη την πρόκριση για τα πλέι οφ του UEFA Europa Conference League, εξέφρασε ο Χερμάν Μπούργος.

Ο προπονητής του Άρη μίλησε στους δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του επαναληπτικού αγώνα απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ (Πέμπτη 11/8, 21:00 - «Κλεάνθης Βικελίδης»), για τον Γ’ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.  

«Είμαστε πολύ καλά. Έχουμε δουλέψει όλη την εβδομάδα και είμαστε έτοιμοι. Πρέπει να κερδίσουμε. Θα πρέπει τις ευκαιρίες που χάσαμε στο πρώτο ματς, να τις μετατρέψουμε σε γκολ. Αυτό είναι το πρωταρχικό», είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο Αργεντινός προπονητής, ο οποίος στη συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο της ομάδας του Βλάνταν Ίβιτς: «Για να έχουμε μία κατάλληλη εικόνα, πρέπει να δούμε τους τίτλους της Μακάμπι. Έχει κατακτήσει 23 πρωταθλήματα, 23 Κύπελλα, έξι Super Cup στη χώρα της. Παίζει συνεχόμενα στην Ευρώπη. Το όμορφο στο ποδόσφαιρο θα είναι να αποκλείσουμε μία τέτοια ομάδα, αλλά πρέπει να φτάσουμε και στο κατάλληλο επίπεδο. Η πρόκριση, ωστόσο, εξαρτάται από μας».

Ο πρώην βοηθός του Ντιέγκο Σιμεόνε στην Ατλέτικο Μαδρίτης, στάθηκε στη δύναμη που μπορεί να αντλήσουν οι ποδοσφαιριστές του από ένα κατάμεστο Χαριλάου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι το ιδανικό αυτό που θα γίνει αύριο. Ο ρόλος του κόσμου θα είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να πιστέψουμε στον εαυτό μας. Όσο δουλεύουμε, τόσο η τύχη θα είναι με το μέρος μας. Όλη η πίεση είναι δική μου, τη νιώθω δική μου ώστε να την αφαιρέσω από τους ποδοσφαιριστές μου».

Κλείνοντας, ο Μπούργος δεν θέλησε να αποκαλύψει αν θα προβεί σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα, τονίζοντας πως «... θα το δούμε αύριο. Από το πρώτο λεπτό, θα βγούμε για να κερδίσουμε. Δεν πρόκειται να αποκαλύψω κάτι. Θα τα δείτε όλα αύριο».