Κυριακή 22 Μαΐου 2022
x

ΜΠΟΥΡΛΑ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η PFIZER ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ

«Η επένδυση αναδικνύει τον ρόλο της Ελλάδας αλλά και της Θεσσαλονίκης ως κένρο επιστήμης και καινοτομίας σε όλο τον κόσμο», είπε ο κ. CEO της Pfizer.

Επενδύσεις που αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας αλλά και της Θεσσαλονίκης ως κέντρο επιστήμης και τενολογίας χαρακτήρισε το Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και το Κέντρο Επιχειρησιακών λειτουργιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη ο CEO του βιοφαρμακευτικού κολοσσού Δρ Αλμπέρ Μπουρλά.

Διαβάστε σχετικά Εγκαίνια Pfizer - Περήφανος Σαλονικιός ο Μπουρλά: Μία πόλη με ψυχή και καρδιά (vid)

«Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη μέρα για τη Pfizer. Είμαι πολύ συγκινημένος που είμαι στην πόλη μου τη Θεσσαλονίκη» ανέφερε κατά την ομιλία του στα εγκαίνια των εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer.

Όπως σημείωσε, «οι επενδυτικές κινήσεις της Pfizer είναι απολύτως ευθυγραμμισμένες με τις προτεραιότητες και τη γενικότερη στρατηγική της χώρας». «Είδαμε μέσα στην πανδημία η Ελλάδα επιτάχυνε τις δομικές μεταρρυθμίσεις σε σημαντικούς τομείς όπως ο ψηφιακός μεταχηματισμός που μπορεί να αποτελέσει βάση για την ανάκαμψη της χώρας. Το Ταμείο Ανάκαμψης μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης σε ένα νέο προσανατολισμό της ελληνικής οικονομίας στην κατεύθυνση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας» παρατήρησε, διαβεβαιώνοντας πως «η Pfizer είναι και θα είναι παρούσα σε αυτή την εθνική προσπάθεια».

Ο CEO της Pfizer σημείωσε πως η επένδυση της δημιουργεί ποιοτικές σχέσεις εργασίας καθώς και συνέργιες και συνεργασίες. Όπως είπε, ήδη στα δύο κέντρα της Pfizer στη Θεσσαλονίκη απασχολούνται ήδη 500 άτομα, υψηλού επιστημονικού επιπέδου, εκ των οποίων το 15% Έλληνες επιστήμονες που έχουν επαναπατριστεί από το εξωτερικό.

Συνολικά, όπως υπογράμμισε, σε βάθος 10ετίας το αποτύπωμα της επένδυσης στη Θεσσαλονίκη θα είναι πάνω από 650 εκατ. ευρώ,  αντιστοιχώντας στο 0,4% του τοπικού ΑΕΠ ετησίως και συνεισφέροντας συνολικά 1.100 νέες θέσεις εργασίες στην πόλη.

A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ