Skip to main content

Μπουρλά: Η Pfizer θα βγάλει 2 δισ. δόσεις του εμβολίου μέσα στο 2021

Ο CEO της Pfizer τόνισε ότι το 2021 η εταιρία θα παράγει 2 δισ. δόσεις του εμβολίου ενώ η ΕΕ θα λάβει το 2ο τρίμηνο του 2021 τουλάχιστον 75 εκ. δόσεις

Εν αναμονή του τέταρτου εμβολίου βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς σύμφωνα με την Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου, το εμβόλιο της Johnson & Johnson, εταιρεία με την οποία η ΕΕ έχει συνάψει συμφωνία για 200 εκατ. δόσεις, με την επιλογή για αγορά άλλων τόσων δόσεων, ήτοι συνολικά 400 εκατ, δόσεων, ενδέχεται να λάβει άδεια εντός του Φεβρουαρίου.

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson, έχει το πλεονέκτημα ότι απαιτείται εμβολιασμός άπαξ, σε αντίθεση με τα μέχρι τώρα εγκριθέντα εμβόλια που απαιτούν δύο εμβολιασμούς, ενώ είναι φθηνότερο από αυτά των Biontech και Moderna.

Την ίδια στιγμή, ο Έλληνας CEO της εταιρείας Pfizer Αλβέρτος Μπουρλά ανακοίνωσε ότι το 2021 η εταιρία θα παραγάγει 2 δισ. δόσεις του εμβολίου, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση θα λάβει το 2ο τρίμηνο του 2021 τουλάχιστον 75 εκ. δόσεις.

Μιλώντας σε διαδικτυακή συνάντηση που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα με τους CEO's των παρασκευαστριών εταιρειών BioNTech, CureVac και Moderna, παρουσία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά και των Επιτρόπων Στέλλας Κυριακίδου και Μαρίγια Γκάμπριελ, o κ. Μπουρλά υπογράμμισε ότι πρέπει να βρεθεί μια χρυσή τομή ανάμεσα στην εκδικητικότητα των πολιτών και την ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας.

Από την πλευρά του ο κ. Σχοινάς επανέλαβε ότι εάν δεν διαπραγματευόταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για λογαριασμό των κρατών – μελών τότε τα πλουσιότερα εξ αυτών θα είχαν εξασφαλίσει περισσότερες δόσεις των εμβολίων.