Skip to main content

Μπουτάρης για επεισόδια: Δεν είναι αποδεκτή η ανομία που επικρατεί

«Καίνε κάδους, χαλάνε πεζοδρόμια, καταστήματα. Επικρατεί μια ανομία, η οποία δεν είναι πια αποδεκτή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος

Μήνυμα ότι η ανομία που επικρατεί δεν είναι πια αποδεκτή έστειλε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, σχολιάζοντας τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη μετά τις πορείες για την επέτειο Γρηγορόπουλου.

«Καίνε κάδους, χαλάνε πεζοδρόμια, καταστήματα. Επικρατεί μια ανομία, η οποία δεν είναι πια αποδεκτή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε να γίνει συζήτηση για το πως θα αντιμετωπίσουμε τέτοιες καταστάσεις. «Ενημερώθηκα από την αστυνομία ότι συνελήφθησαν και παιδιά 16 - 17 ετών. Καλά να κατέβουν σε μια διαδήλωση αλλά να βάζουν φωτιά στο εργοτάξιο του μετρό και να κάνουν καταστροφές στη Θεολογική Σχολή είναι επιεικώς απαράδεκτο», υπογράμμισε.

Όπως είπε, «πρέπει να ληφθεί «μια απόφαση ότι καταδικάζουμε αυτές τις καταστάσεις και να δούμε πως θα μπει μια τάξη».

Από την πλευρά της η επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Ρία Καλφακάκου σημείωσε ότι «το μόνο που χρειάζεται να συζητήσουμε καθαρά τα θέματα της προστασίας της δημόσιας περιουσίας. Δεν είναι λύση μόνο η αστυνομία». «Δεν θεωρώ ότι υπήρχε η αιτία για να προκαλέσουν τέτοιες εκτεταμένες καταστροφές τόσο μικρές ομάδες», σημείωσε.

«Εδώ έχουμε τα κουκουλοφόρια και εξυπηρετούν και τους μεν και τους δε», σχολίασε ο Γιάννης Δελής από την Λαϊκή Συσπείρωση. Όπως είπε, «καθόλου τυχαία δεν είναι αυτά τα επεισόδια».

Ο Κωνσταντής Σεβρής από τους «Μένουμε Θεσσαλονίκη» σημείωσε ότι «η επιλογή της διάχυτης μηδενιστικής βίας σε βάρος δημόσιας περιουσίας, ότι διατηρεί τη μνήμη Γρηγορόπουλου, όχι μόνο είναι λανθασμένη, αλλά προκαλεί αντίθετα αποτελέσματα».