Skip to main content

Μπουτάρης: Υπεύθυνος εγώ, αλλά υπάρχουν και άλλες πολιτικές ευθύνες

Ανακοινώθηκε η ΕΔΕ για την κάκιστη διαχείριση του χιονιά από τον δήμο Θεσσαλονίκης. Ευθύνες και σε άλλα πρόσωπα βλέπουν Μπουτάρης και Αβραμόπουλος.

Την απόφασή του να προχωρήσει στη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ), προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξαν λάθος ενέργειες κατά τη διάρκεια της αντιμετώπισης της χθεσινής κακοκαιρίας, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης της εκτελεστικής επιτροπής.

Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο δημαρχείο, συμμετείχαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος, αντιδήμαρχοι, ο γενικός γραμματέας του δήμου Θωμάς Ψαρράς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης,  αντιδήμαρχοι ζήτησαν εξηγήσεις για το τι πήγε λάθος. Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ανέλαβε την ευθύνη για την κατάσταση, τονίζοντας, όμως, ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και σε άλλα πρόσωπα τα οποία δεν κατονόμασε. «Αυτό θα συζητηθεί κάποια άλλα φορά», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν υπήρξε σωστός συντονισμός μεταξύ των υπηρεσιών. «Πρέπει να δουμε ποιος έκανε τι και γιατί δεν υπήρξε συντονισμός των υπηρεσιών», φέρεται να είπε ο δήμαρχος, ο οποίος έκανε παράλληλα, λόγο για «χαλαρότητα» απέναντι σε ορισμένες καταστάσεις.

Με την ΕΔΕ συμφώνησαν οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι, αν και κάποιοι σημείωσαν ότι δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος. Από την πλευρά του πάντως ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος φέρεται να είπε ότι «εκτός από τον δήμαρχο που σωστά αναλαμβάνει την ευθύνη, θα πρέπει και άλλοι να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες». Ανάλογη θέση, πάντως εξέφρασαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και άλλοι αντιδήμαρχοι.

Τις επόμενες ώρες ο δήμος πρόκειται να προμηθευτεί επιπλέον αλάτι αποχιονισμού από την Πιερία, το οποίο μεταξύ άλλων θα δοθεί και στις κοινότητες. Παράλληλα, θα βγουν τόσο οι αλατιέρες όσο και οχήματα με αξίνες για το καθαρισμό των αξόνων.

Για το θέμα των σχολείων, η αντιδήμαρχος Παιδείας Έλλη Χρυσίδου, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Ανέστης Τελίδης καθώς και οι δύο πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Πέτρος Λεκάκης και Γιούλη Ρανέλλα θα ξεκινήσουν από αύριο ελέγχους στα σχολεία για να καταγραφούν τα προβλήματα που υπάρχουν. Θα επιδιώξουν να προχωρήσουν σε άμεσες ενέργειες για να μπορέσουν να ανοίξουν τα σχολεία.