Skip to main content

Μπουτάρης: Καταστροφική η χθεσινή ημέρα-Εγκαίνια χωρίς πολιτικούς(vid)

«Κάψανε τα αυτοκίνητα, σπάσανε το σχολείο δίπλα στο δημαρχείο. Αυτούς πρέπει να τους μαζεύουν πριν τα εγκαίνια της έκθεσης», δήλωσε ο δήμαρχος

Στα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες, Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ, αναφέρθηκε ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, χαρακτηρίζοντας «καταστροφική» τη χθεσινή ημέρα.

«Η χθεσινή μέρα ήταν τελείως απαράδεκτη και καταστροφική για την εικόνα της πόλης γενικότερα» ανέφερε ο δήμαρχος, από τα εγκαίνια του περιπτέρου του δήμου Θεσσαλονίκης στη ΔΕΘ, προσθέτοντας πως και η σημερινή ημέρα έχει την ίδια εικόνα.

«Σήμερα η αγορά ήταν ανοιχτή, όμως οι πελάτες φοβήθηκαν να κατέβουν. Ουσιαστικά η αγορά ήταν κλειστή. Είναι τελείως απαράδεκτο και το λέμε για πολλοστή φορά» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επεσήμανε πως εδώ και χρόνια η διοίκηση του δήμο προτείνει να γίνονται τα εγκαίνια της Έκθεσης χωρίς την παρουσία πολιτικών αρχηγών. «Τα εγκαίνια της ΔΕΘ είναι πανηγύρι και γιορτή για την πόλη, οικονομικό και εμπορικό γεγονός. Να σταματήσουν να γίνονται με παρουσία πολιτικών αρχηγών που θέλει να περάσει ο καθένας το δικό του πολιτικό μήνυμα. Εάν θέλουν να περάσουν τα πολιτικά μηνύματα ας κάνουν μετά τα εγκαίνια ή παράλληλα ένα φόρουμ. Το πρότεινε και ο κ. Τζήκας. Το έχουμε πει και άλλοι φορείς» υπογράμμισε και συνέχισε: «Πανελλαδικό ή βαλκανικό φόρουμ. Ας πάνε όπου θέλουν, ας έρθουν και αυτοί που κάνουν τις φασαρίες και τις καταστροφές και να είναι πιο ελεγχόμενοι. Έτσι δεν θα διαλύεται η πόλη».

«Κάψανε τα αυτοκίνητα, κάψανε κάδους, σπάσανε το σχολείο δίπλα στο δημαρχείο. Δεν γίνεται. Αυτούς πρέπει να τους μαζεύουν πριν τα εγκαίνια της έκθεσης» συμπλήρωσε.

Για τα εγκαίνια του περιπτέρου του δήμου Θεσσαλονίκης ο κ. Μπουτάρης δήλωσε πως «αυτό το περίπτερο το έχουμε κάθε χρόνο. Ο δήμος ουσιαστικά δεν μετέχει με περίπτερο, γιατί το θεωρούμε άνευ λόγου. Οι δράσεις του δήμου και αυτά από τα οποία μπορούν να επωφεληθούν οι πολίτες γίνονται με άλλα μέσα». Και εξήγησε: «Αυτό είναι ένα περίπτερο για την ανακύκλωση και γενικά για την καθαριότητα. Εδώ θέλουμε να δώσουμε έμφαση. Γι' αυτό έχουμε αυτό το περίπτερο. Φέτος ειδικά έχουμε παρουσία και από άλλες διευθύνσεις» κατέληξε.

Το παρών στα εγκαίνια έδωσε σύσσωμη η διοίκηση του δήμου, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ, Κυριάκος Ποζρικίδης, καθώς και οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και Νίκος Παρασκευόπουλος. Σημειώνεται πως το περίπτερο του δήμου βρίσκεται έναντι του Πύργου του ΟΤΕ.