Skip to main content

Μπουτάρης: Απάνθρωπη η επίθεση, ήθελαν να φοβίσουν την οικογένειά μου

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε οργανωμένη την επίθεση στο σπίτι του που στόχο είχε να τρομάξει όχι τόσο τον ίδιο όσο την οικογένειά του.

Οργανωμένη χαρακτήρισε την επίθεση στην οικία του το βράδυ της Τετάρτης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε στο δημαρχείο με τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση. 

Σημείωσε ότι αυτό που ήθελαν ήταν να φοβίσουν όχι τόσο τον ίδιο όσο και την οικογένειά του. 

«Πιστεύω βαθύτατα ότι είναι οργανωμένο. Απο ποιον είναι δεν ξερω ούτε μπορώ να κάνω κάποια εκτίμηση. Με ενόχλησε πάρα πολύ οτι δεν σεβάστηκαν το γεγονός οτι στο σπίτι ήταν τα παιδιά της γυναίκας μου και τρόμαξαν», τόνισε. 

Όπως ανέφερε, θα έχει πλέον 24ωρη φύλαξη όπως του υποσχέθηκαν από την αστυνομία. 

«Προφανώς χρειάζεται κάποια διαφορετική αντιμετώπιση. Αυτο που μπορώ να πω και να ευχαριστήσω είναι ότι και η κ. Νοτοπούλου και ο κ. Αγγελόπουλος και ο κ. Δομζαρίδης μού υποσχέθηκαν οτι θα έχω μια 24ωρη φύλαξη στο σπίτι. Μέχρι τώρα είχα μια επιτήρηση ένα άτομο έβλεπε γύρω γύρω τι γινόταν. Δεν ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους. Ήθελαν να φοβήσουν όχι μόνο εμένα αλλα κυρίως την οικογένεια μου και αυτό είναι απάνθρωπο», υπογράμμισε ο δήμαρχος. Εκτίμησε ότι δεν εχει σχέση η επίθεση με το τι θα κάνει ο ίδιος με τις εκλογές. 

Τους βανδαλισμούς στο σπίτι του δημάρχου Θεσσαλονίκης καταδίκασε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης. Εξέφρασε τη συμπαράστασή του και την αλληλεγγύη του προς τον Γιάννη Μπουτάρη. Ο κ. Χαρίτσης μίλησε για φασίζουσας λογικής επιθέσεις. 

«Θα ήθελα να εκφράσω και απο την πλευρά μου αλλα και της κυβέρνησης την αμέριστη συμπαράσταση μας και αλληλεγγύη στο δήμαρχο γι αυτή τη νέα επίθεση που δέχθηκε. Είμαι βέβαιος οτι τέτοιες επιθέσεις φασίζουσας λογικής δεν τον πτοούν, παραμένει παντα δυνατός, ακμαίος και στο καθήκον και θέλω να τον συγχαρώ γι αυτό», σημείωσε ο υπουργός. 

Όπως είπε, θα ληφθούν ολα τα αναγκαία μέτρα ώστε να υπάρχει η ασφάλεια που απαιτείται για την ηρεμία του δημάρχου και της οικογένειάς του. «Δεν υπάρχει περίπτωση αυτές οι φασιστικές επιθέσεις να πτοήσουν κανενα».

Στη συνάντηση ήταν η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα και οι αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πολιτικής Πέτρος Λεκάκης και Αστικής Ανθεκτικότητας Γιώργος Δημαρέλος.