Skip to main content

Μπουτάρης: Στεναχωρήθηκα που αποκλείστηκε η Χρυσή Αυγή

Από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος εξέφρασε τη στεναχώρια του για τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από τις εκλογές στον κεντρικό δήμο.

Τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από την εκλογές της 26ης Μαΐου στο κεντρικό δήμο σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου στην έκτακτη συνεδρίασή του, ο κ. Μπουτάρης εξέφρασε τη στεναχώρια του για τον αποκλεισμό της δημοτικής παράταξης Ελληνική Αυγή.

«Εγώ στεναχωρήθηκα που αποκλείστηκε η Χρυσή Αυγή. Διότι έπρεπε να ξέρουμε πόσοι είναι πόσους έχει από πίσω, 3.000, 5.000, 6.000», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπουτάρης σχολίασε και τον αριθμό των υποψήφιων δημάρχων, που θα διεκδικήσουν τη δημαρχία Θεσσαλονίκης. «Οι 19 υποψήφιοι δήμαρχοι είναι πάρα πολλοί. Όλοι έχουν μια φιλοδοξία αλλά αυτό καταντάει γελοίο», υπογράμμισε.

Για άλλη μια φορά ο κ. Μπουτάρης σχολίασε με καυστικό τρόπο την απουσία αρκετών δημοτικών συμβούλων από το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο ξεκίνησε με καθυστέρηση μιας ώρας και αφού συμπληρώθηκε με δυσκολία η απαρτία.

«Με το ζόρι κάναμε απαρτία αυτό είναι τραγικό. Ο κόσμος μας ψηφίσει να ερχόμαστε κάθε 15 μέρες. Είναι σχεδόν ανεπίτρεπτο. Εγώ περίμενα ότι θα αναβληθεί», τόνισε ο δήμαρχος και πρόσθεσε: «Αναρωτιέμαι οι επόμενοι κακόμοιροι συνάδερφοι που θα έρθουν εδώ, πως θα συνεδριάζουν, όταν τώρα  δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε σε θέματα που δεν έχουν ουσία. Καταλαβαίνεται τι έχει να γίνει σούρτα φέρτα και νταλαβέρι έχει να γίνει», τόνισε.

Επανέλαβε τέλος πως εν όψει εκλογών οι συνεργασίες και οι συναινέσεις είναι αναγκαίες.