Skip to main content

Μπράνκο: Να προσαρμοστούμε στα δεδομένα της εποχής

«Είμαι κλεισμένος στο σπίτι, δέχομαι την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία ευτυχώς έλαβε γρήγορα αυτά τα μέτρα», τόνισε το στέλεχος του ΠΑΟΚ.

Την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΠΑΟΚ εν μέσω κορωνοϊού σχολίασε παραχωρώντας συνέντευξη στην εφημερίδα «A Bola», ο Μάριο Μπράνκο.

Αρχικά, ο αθλητικός διευθυντής του «Δικεφάλου» ερωτήθηκε για τον τρόπο λειτουργίας του τις μέρες του εγκλεισμού στο σπίτι λόγω της νόσου:

«Στον ΠΑΟΚ έχουμε ανεπτυγμένο τμήμα τεχνολογίας και πραγματοποιούμε καθημερινές τηλεδιασκέψεις, για να αποφασίσουμε πώς να διαχειριστούμε την τρέχουσα κρίση για να βρούμε λύσεις για όλα τα πιθανά σενάρια.

Η προτεραιότητά μου ήταν να έρθω σε επαφές με άλλους αθλητικούς διευθυντές άλλων ευρωπαϊκών ομάδων για να μελετήσω την τρέχουσα κατάσταση. Δηλαδή, αν τα πρωταθλήματα τελειώσουν ή αν υπάρχει παράθυρο να επεκταθούν οι ημερομηνίες, αλλά και πώς αυτό θα επηρεάσει την επόμενη σεζόν. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν οι άλλοι σύλλογοι, για να προσαρμόσουμε κι εμείς τα οικονομικά μας στα δεδομένα της εποχής».

Για το δικό του μέλλον στην ομάδα, το στέλεχος του «Δικεφάλου» ανέφερε: «Το δικό μου συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Ιούνιο».

Για την κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα, ο κ. Μπράνκο τόνισε: «Αυτό που συμβαίνει στην Πορτογαλία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο με ανησυχεί. Νιώθεις ανήμπορος, όταν είσαι μακριά από την γυναικά σου και τα παιδιά σου. Έχω επαφή με την οικογένεια μου χάρη στις διαδικτυακές πλατφόρμες. Είναι πρώτη φορά που είμαι πάνω από 30 ημέρες μακριά από την οικογένειά μου στα τέσσερα χρόνια που εργάζομαι εκτός Πορτογαλίας. Τώρα λόγω του κορωνοϊού θα σπάσω το ρεκόρ του χρόνου που έχω να τους δω».

Τέλος τοποθετήθηκε θετικά για τα μέτρα που πήρε η χώρα μας υπογραμμίζοντας: «Είμαι κλεισμένος στο σπίτι, όπως όλοι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Δέχομαι την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία ευτυχώς έλαβε γρήγορα αυτά τα μέτρα. Χαιρετίζω την προσπάθεια που κάνουν αυτές τις ημέρες όλοι οι άνθρωποι που εργάζονται στον τομέα της υγείας και εδώ και στην Πορτογαλία, αλλά κι όλους αυτούς που προσπαθούν να κρατήσουν τις χώρες σε λειτουργία».