Skip to main content

Ν. Ηράκλειο: Με θητεία στη Χρυσή Αυγή και σε επιθέσεις ο 30χρονος που συνελήφθη

Αναρτήσεις σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αλλά και φωτογραφίες αποτυπώνουν ενεργό δράση του30χρονου με τη Χρυσή Αυγή στο παρελθόν.

Παρελθόν στη Χρυσή Αυγή φαίνεται πως είχε ο συλληφθείς για συμμετοχή στα χθεσινά επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο, όπου ομάδα ακροδεξιών επιτέθηκε εναντίον συμμετεχόντων σε εκδήλωση της Κίνησης Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή ΚΕΕΡΦΑ, για τον ένα χρόνο από την καταδίκη της Χ.Α.

Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί το 2019 και για επεισόδια με αναρχικούς στην Καλλιθέα στη διάρκεια παρέλασης για τη επέτειο της 25ης Μαρτίου. Πιο πρόσφατα, είχε προσαχθεί στην υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας σε επεισόδια στο περιθώριο διαδηλώσεων κατά των μέτρων για COVID. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., έχει δραστηριοποιηθεί και στις τάξεις της ακροδεξιάς ομάδας Propatria.

Επιπλέον, αναρτήσεις σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αλλά και φωτογραφίες αποτυπώνουν ενεργό δράση του με τη Χρυσή Αυγή στο παρελθόν.  

Σε αυτές, στο μπράτσο του φαίνεται να έχει κάνει τατουάζ την σβάστικα και από κάτω το ναζιστικό σύνθημα Blut und Ehre (αίμα και τιμή). Επίσης σε μια από αυτές εμφανίζεται να χαιρετά ναζιστικά στον Παρθενώνα.



Φέρεται επίσης να έχει συμμετάσχει σε συγκεντρώσεις ακροδεξιών και άλλες δραστηριότητες των Propatria, καθώς και σε περιφρουρήσεις σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται ότι από τη χθεσινή επίθεση στο Νέο Ηράκλειο τραυματίστηκαν δύο άτομα.

Πηγή: kathimerini.gr