Skip to main content

Να κατέβουν οι τόνοι ενόψει των εκλογών του ζητά ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων - ΣΕΒΕ

Τι αναφέρει ο ΣΕΒΕ μετά τα δημοσιεύματα της Voria.gr για τις εν εξελίξει τυπικές και άτυπες διαδικασίες στον ΣΕΒΕ ενόψει των εκλογών της 22ας Ιουνίου.

Τον σεβασμό των εσωτερικών του διαδικασιών από τους εμπλεκόμενους και μη εμπλεκόμενους στις προσεχείς εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου ζητά με ανακοίνωσή του o Σύνδεσμος Εξαγωγέων – ΣΕΒΕ.

Διαβάστε ακόμη: Ρήξη στον ΣΕΒΕ: Διαμαντίδη στηρίζει κατά πλειοψηφία το Συμβούλιο των Προέδρων

Στην ανακοίνωση, που προέκυψε μετά τα δημοσιεύματα της Voria.gr για τις εν εξελίξει τυπικές και άτυπες διαδικασίες στον ΣΕΒΕ ενόψει των εκλογών της 22ας Ιουνίου, αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Σε συνέχεια σχετικών δημοσιευμάτων σε ορισμένα ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα αναφορικά με τις επικείμενες αρχαιρεσίες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒΕ που θα λάβουν χώρα στη Γενική Συνέλευση της 22.06.22 και ειδικότερα τους υποψήφιους Προέδρους, θεωρούμε υποχρέωσή μας να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Ο εκάστοτε Πρόεδρος του ΣΕΒΕ εκλέγεται, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες στο καταστατικό δημοκρατικές διαδικασίες, από τα μέλη του ΔΣ που θα προκύψουν μέσα από ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο από τις αρχαιρεσίες της Γενικής Συνέλευσης. Επομένως η εκλογή του νέου Προέδρου αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα των μελών της Γενικής Συνέλευσης και, σε δεύτερο χρόνο, των μελών του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου κατά τη συγκρότησή του σε σώμα.

Εθιμικά, τα μέλη του άτυπου Συμβουλίου των πρώην Προέδρων και ο εν ενεργεία Πρόεδρος, με συμβουλευτικό και μόνο ρόλο, τοποθετούνται υπέρ των υποψηφιοτήτων, κάτι που έγινε και πρόσφατα μετά από εσωτερικές συναντήσεις που προηγήθηκαν.

Τηρώντας την αρχή «κρείττον του λαλείν το σιγάν» και σεβόμενοι κυρίως την ιστορία και την προσφορά του Συνδέσμου Εξαγωγέων εδώ και 47 χρόνια στην εξωστρέφεια, την οικονομία και την κοινωνία, με τη στήριξη όλων των μελών που μας τιμούν με την ενεργό συμμετοχή τους από το 1975, καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους με πνεύμα ενότητας, συναίνεσης και προσφοράς να συμμετάσχουν στις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ που διαχρονικά στηρίζουν και προβάλλουν το έργο του ΣΕΒΕ, να σεβαστούν τις εσωτερικές μας διαδικασίες.

Ευχαριστούμε για το μέχρι τώρα ενδιαφέρον σας και δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να τοποθετηθούμε εκ νέου δημόσια στο θέμα μέχρι την εκλογή του νέου ΔΣ και τη συγκρότησή του σε σώμα. Είμαστε βέβαιοι ότι το όποιο νέο ΔΣ προκύψει θα συνεχίσει το σημαντικό έργο των προηγούμενων διοικήσεων, προς όφελος πρωτίστως των μελών μας και των εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας μας που μάχονται στις διεθνείς αγορές σε πολύ δύσκολες γενικότερα συνθήκες.

Ubi concordia, ibi Victoria (όπου ενότητα, εκεί νίκη)!».