Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Γραφειοκρατία και χρηματοδότηση για το deck στην παλιά παραλία

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Μάκης Κυριζίδης έχει αλληλογραφία για το ζήτημα με την ΕΤΑΔ, με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και το Λιμενικό.

Να ξεπεράσει τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να τρέξει το έργο επέκτασης της παλιάς παραλίας με τη δημιουργία ξύλινης εξέδρας επιδιώκει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Εδώ και καιρό η δημοτική αρχή βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το παραλιακό μέτωπο προκειμένου να προχωρήσει το έργο.

Σημειώνεται ότι το έργο έχει δυσκολίες όσον αφορά την αδειοδότηση καθώς σε ζητήματα που αφορούν τον αιγιαλό εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες.

Ήδη, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Μάκης Κυριζίδης έχει αλληλογραφία για το ζήτημα τόσο με την ΕΤΑΔ, όσο και με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και το Λιμενικό Σώμα.

Συγκεκριμένα, έχει αποσταλεί έγγραφο από τον δήμο για τα όσα σχεδιάζει για την παλιά παραλία και ζητά τις παρατηρήσεις τους. Παράλληλα, το προηγούμενο διάστημα υπήρξε και συνάντηση του αντιδημάρχου κ. Κυριζίδη και του συμβούλου του δημάρχου Δημήτρη Μήτρου με διευθυντικό στέλεχος της ΕΤΑΔ.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι χρόνοι για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, η δημοτική αρχή αποφάσισε να μην προχωρήσει σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό αλλά να πάει κατευθείαν σε μελέτη για την επέκταση της παλιάς παραλίας.

Παράλληλα, έχει ήδη κατατεθεί αίτημα για χρηματοδότηση της μελέτης του έργου από το υπουργείο Τουρισμού. Ωστόσο, σε περίπτωση που δεν υπάρχει θετική απάντηση από εκεί, ο δήμος θα επιδιώξει να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του έργου μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.