Skip to main content

Ναυτικοί πράκτορες: Σε άλλον πλανήτη οι υπάλληλοι της ΟΛΘ ΑΕ

«Δεν αντιλαμβάνονται την κατάσταση στην οποία βρίσκονται όλοι οι εργαζόμενοι και οι επιχειρηματίες της Ελλάδος», αναφέρουν.

Αιχμηρό ήταν το σχόλιο του Σωματείου των Ναυτικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης για τις αντιδράσεις που εξέφρασαν οι εργαζόμενοι του ΟΛΘ ΑΕ σχετικά με τις αναστολές συμβάσεων την ώρα που το Λιμάνι Θεσσαλονίκης παρουσιάζει ακόμα και τώρα κερδοφορία.

«Προφανώς βρίσκονται σε έναν άλλον πλανήτη ή αποδεικνύουν πως έχουν σκοπό τον πόλεμο με την ΟΛΘ ΑΕ με την ευκαιρία οποιασδήποτε αιτίας.

Δεν αντιλαμβάνονται την κατάσταση στην οποία βρίσκονται όλοι οι εργαζόμενοι και οι επιχειρηματίες της Ελλάδος αλλά και του παγκόσμιου χώρου.

Επί πολλά χρόνια αποδεικνύουν ότι αποκλειστικά μόνον το ατομικό τους συμφέρον έχει αξία και όχι όλων των εργαζομένων. Άλλωστε αυτό αποδείχθηκε και με τις κατά καιρούς απεργιακές κινητοποιήσεις τους που ως βάση είχαν μόνον την προσωπική τους θέση χωρίς να σκέφτονται τον περιβάλλοντα εργασιακό χώρο.

Μόνον αυτοί είναι υπάλληλοι μιας επιχείρησης και για αυτούς μόνον πρέπει να ενδιαφέρεται ο Ελληνικός πληθυσμός;», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ναυτικοί πράκτορες.

Όπως τονίζουν για την ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ, αποδεικνύεται ότι διαστρεβλώνεται η αλήθεια, δεν παρουσιάζονται τα γεγονότα ως πραγματικά έχουν και δεν θέλουμε να σκεφτούμε ότι ενδεχομένως κάποια συμφέροντα να τους προτρέπουν σε αυτές τις αποφάσεις, εν αγνοία τους.

«Πολύ καλά έπραξε η Κυβέρνηση και συμπεριέλαβε όλα τα λιμάνια στους πληττόμενους ΚΑΔ. Απορίας άξιον είναι η υπόδειξη αυτών για εξαίρεση της ΟΛΘ ΑΕ. Θα ήταν χρήσιμο να συγκροτήσουν συμβουλευτική ομάδα προς την κυβέρνηση. Η ΟΛΘ ΑΕ πρότεινε, όπως της επιτρέπει ο συγκεκριμένος νόμος, στους εργαζομένους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και κατ’ ανάγκην παραμένουν στην οικία τους να συμπεριληφθούν στους υπό αναστολή σύμβασις και να συμπληρώσει από τα ταμεία της την διαφορά μέχρι τον βασικό μισθό τους. Δηλαδή να μην απωλέσουν το ελάχιστο οι εργαζόμενοι», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ναυτικοί πράκτορες. 

«Επιχειρήσεις όπως το Γκρουπ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ και τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ έβαλαν όλο το προσωπικό τους σε αναστολή. Τα φορτία τους σταμάτησαν να διέρχονται πλέον του λιμένος μας. Αυτές δεν είναι επικερδείς επιχειρήσεις; Τώρα τα σωματεία και σύλλογοι της ΟΛΘ ΑΕ που ανήκουν στην ΟΜΥΛΕ ενδιαφέρονται για το δημόσιο χρήμα; Όταν με τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις τα φορτία προτιμούν άλλα λιμάνια της Βαλκανικής δεν χάνεται το δημόσιο χρήμα;», επισημαίνει μεταξύ άλλων το σωματείο.