Skip to main content

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Κατάφεραν να σταματήσουν επίθεση των Αζέρων (φωτο)

Στο Ναγκόρνο Καραμπάχ στρατιώτες της αυτόνομης περιφέρειας «κατάφεραν να σταματήσουν μεγάλης κλίμακας επίθεση» του αζερικού στρατού, λέει η Αρμενία.

«Σφοδρές μάχες» σημειώθηκαν στη γραμμή του μετώπου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ όπου στρατιώτες αυτής της αυτόνομης περιφέρειας «κατάφεραν να σταματήσουν τη μεγάλης κλίμακας επίθεση» του αζερικού στρατού, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας.

Ο στρατός του Ναγκόρνο Καραμπάχ «κατάφερε να σταματήσει τη μεγάλης κλίμακας επίθεση του εχθρού», ανέφερε στη σελίδα της στο Facebook η εκπρόσωπος του υπουργείου Σουσάν Στεπανιάν, η οποία πρόσθεσε πως «σφοδρές μάχες» σημειώνονται αυτή την ώρα σε πολλούς τομείς του μετώπου. Σε έναν από τους τομείς του μετώπου, «οι δυνάμεις μας αντεπιτέθηκαν», διευκρίνισε η Στεπανιάν.

Εκλεισαν μια εβδομάδα οι συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Σφοδρές συγκρούσεις σημειώνονται σήμερα για έβδομη ημέρα ανάμεσα στον στρατό αυτής της αυτόνομης περιοχής του Αζερμπαϊτζάν, που υποστηρίζεται πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά από την Αρμενία, και το Αζερμπαϊτζάν, όπως αναφέρει το iefimerida.gr.

Αφότου ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες την περασμένη Κυριακή, έχουν δοθεί μόνο μερικοί απολογισμοί που κάνουν λόγο συνολικά για 191 θανάτους: 158 στρατιώτες του Καραμπάχ, 14 Αρμένιοι άμαχοι και 19 Αζέροι άμαχοι, καθώς το Μπακού δεν κοινοποιεί τις απώλειές του.