Κυριακή 16 Μαΐου 2021
x

ΝΑΟΥΣΑ: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΤΟ ΝΤΥΣΙΜΟ ΚΑΙ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΓΕΝΙΤΣΑΡΩΝ (VID)

Περιγράφονται οι συμβολισμοί και το αποτύπωμα του δρώμενου στους τελεστές, αλλά και σε κατοίκους και επισκέπτες που το παρακολουθούν.

Διαφορετική είναι η φετινή αποκριά στη Νάουσα, αφού λόγω των περιοριστικών μέτρων δεν μπορεί να διεξαχθεί το δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες», το οποίο χάνεται στα βάθη των αιώνων.

Ωστόσο ο δήμος Νάουσας δεν αφήνει την παράδοση να σβήσει και προσφέρει μέσω τους διαδικτύου εικόνες από το ντύσιμο του γενίτσαρου και του χορού που συνοδεύει το δρώμενο.

Στο βίντεο που ακολουθεί περιγράφεται η ανδρική φορεσιά των χορευτών του εθίμου «Γενίτσαροι και Μπούλες», η συγκέντρωση των χορευτών που αποτελούν το κάθε μπουλούκι, η διαδρομή και η πορεία του στην πόλη.

Περιγράφονται οι συμβολισμοί και το αποτύπωμα του δρώμενου στους τελεστές, αλλά και σε κατοίκους και επισκέπτες που το παρακολουθούν. Συμμετέχει  ο Πρόεδρος του Ομίλου «Γενίτσαροι και Μπούλες» Αριστείδης Τόσιος, ενώ χοροδιδάσκαλοι και χορευτές του Συλλόγου μοιράζονται τα βιώματα και τις εμπειρίες τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαδικτυακές δράσεις του Δήμου Νάουσας για την περίοδο της φετινής Αποκριάς δημοσιεύονται στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Νάουσας (naoussa.gr), καθώς  και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Δήμου (https://www.facebook.com/dimosnaousas και στο instagram @dimosnaoussas_official).
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ