Skip to main content

Νάουσα: Άνοιξε με κοσμοσυρροή το χιονοδρομικό «3-5 Πηγάδια» μετά από δύο χρόνια

Ξεπέρασαν τους 1.000 οι επισκέπτες στο χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια» στη Νάουσα - Ξεκίνησε συντηριτικά τα λειτουργία του

Περισσότερα από 1.000 άτομα από διάφορες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφθηκαν σήμερα το χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια» στη Νάουσα, το οποίο μπορεί την τελευταία διετία να είχε βυθιστεί στη σιωπή, κυρίως λόγω των μέτρων που εφαρμόζονταν για την πανδημία του κορονοϊού, αλλά στόχος των νέων του ιδιοκτητών του είναι να μετεξελιχθεί σε ένα τουριστικό θέρετρο που θα λειτουργεί 12 μήνες το χρόνο, παρά τις όποιες συνθήκες επικρατούν.

Αυτό τόνισε ο Αλέξανδρος Νουλίκας, στέλεχος της εταιρείας «Ορεινός Τουρισμός ΙΚΕ Υπηρεσίες Χιονοδρομικού Κέντρου», η οποία μετά από πλειοδοτική διαδικασία του Δήμου Νάουσας, εκμίσθωσε το χιονοδρομικό κέντρο για τα επόμενα 23 χρόνια, έναντι ετήσιου τιμήματος ύψους 31.000 ευρώ.

«Ανοίξαμε σήμερα το χιονοδρομικό "3-5 Πηγάδια", με τη συντηρητική λειτουργία του», επισήμανε ο κ. Νουλίκας, υπενθυμίζοντας ότι «φέτος το χιονοδρομικό θα λειτουργήσει μερικώς και με το ολοκληρωμένο Business plan στα χέρια μας εντός του καλοκαιριού, το 2023 πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να το λειτουργήσουμε ολοκληρωμένα».

Έτσι για φέτος, το χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια» θα είναι καθημερινά ανοικτό από τις 9.00 το πρωί, μέχρι και τις 4.00 το μεσημέρι, και θα λειτουργούν οι τρεις συρόμενοι αναβατήρες Σ1, Σ2, Σ3, εξυπηρετώντας τη μισή κεντρική πίστα «Αριστοτέλης», τον «Παράδεισο», το «πλατό Παράδεισος» και το κάτω μέρος του «Φίλιππου». Επίσης, από σήμερα λειτουργεί και το Lift Bar στο χιονοδρομικό κέντρο, που βρίσκεται στη βάση του αναβατήρα «πλατό Παράδεισος». Μεταξύ άλλων, ο κ. Νουλίκας επισήμανε ότι η χιονοκάλυψη στα «3-5 Πηγάδια» είναι επαρκής και ικανοποιητική και όλες οι πίστες είναι στρωμένες με χιόνι.

Το χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια» βρίσκεται στο όρος Βέρμιο, σε υψόμετρο 1.430 μ.–2.005 μ., και οι πίστες του διαγράφονται ανάμεσα σε δάσος οξιάς. Απέχει 17 χλμ. από τη Νάουσα και 107 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη.