Skip to main content

ΝΑΤΟ: Πριν το καλοκαίρι η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στη Συμμαχία

Η Βορειοαντλαντική Συμμαχία εκτιμά ότι ήδη την άνοιξη του τρέχοντος έτους η Βόρεια Μακεδονία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ - Μένει η επικύρωση από Ισπανία.

Το ΝΑΤΟ αναμένει ότι ήδη την άνοιξη του τρέχοντος έτους η Βόρεια Μακεδονία θα ενταχθεί στην Βορειοατλαντική συμμαχία, δήλωσε η μόνιμη εκπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ Κέι Μπέιλι Χάτσισον κατά τη διάκρεια τηλεφωνικής ενημέρωσης στις Βρυξέλλες.  

Το Πρωτόκολλο Προσχώρησης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ επικυρώθηκε εχθές από το κοινοβούλιο της χώρας. Μένει πλέον το κείμενο της συμφωνίας να επικυρωθεί από το τελευταίο μέλος του ΝΑΤΟ, την Ισπανία, η οποία πρόσφατα σχημάτισε κυβέρνηση.    

«Νομίζω ότι προς το καλοκαίρι η σημαία της Βόρειας Μακεδονίας θα κυματίζει μαζί με τις 29 σημαίες, που υπάρχουν τώρα στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ... Θα χαρούμε πολύ την άνοιξη να χαιρετίσουμε την Βόρειο Μακεδονία στο τραπέζι μας» δήλωσε η Χάτσισον επισημαίνοντας ότι η χώρα αυτή έκανε τεράστιο έργο, εφαρμόζοντας τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για τον εναρμονισμό των απαιτήσεων της συμμαχίας.