Skip to main content

Ναβάλνι: Η διοίκηση των φυλακών τον απειλεί με αναγκαστική σίτιση

Οι συνεργάτες του επικριτή του Κρεμλίνου ανακοίνωσαν ότι η διοίκηση των φυλακών απειλεί τον επικριτή του Κρεμλίνου με αναγκαστική σίτιση.

Η διοίκηση των φυλακών όπου κρατείται ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι ο οποίος συνεχίζει την απεργία πείνας, απειλεί ότι θα ξεκινήσει την αναγκαστική σίτισή του, όπως ανακοίνωσαν οι συνεργάτες του, επισημαίνοντας ότι έχει χάσει 15 κιλά από τότε που μπήκε στη φυλακή τον προηγούμενο μήνα.

«Δεδομένης της σοβαρότητας της απεργίας πείνας, η διοίκηση [των φυλακών] απειλεί σε καθημερινή βάση ότι θα ξεκινήσει την αναγκαστική του σίτιση» αναφέρουν στον λογαριασμό του Ναβάλνι στο Twitter οι συνεργάτες του, επικαλούμενοι την ενημέρωση των δικηγόρων του που συστηματικά τον επισκέπτονται.

Ο Ναβάλνι, ο οποίος έχει χάσει 15 κιλά από τότε που μπήκε στη φυλακή και αυτή τη στιγμή το βάρος του είναι 77 κιλά, έφθασε στις φυλακές που βρίσκονται 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.

Η διοίκηση των φυλακών εξακολουθεί να μην επιτρέπει να τον επισκεφθεί γιατρός, ανακοίνωσαν οι συνεργάτες του.

Η Υπηρεσία των Φυλακών της Ρωσίας δεν προέβη σε κανένα σχόλιο, ενώ η περιφερειακή υπηρεσία δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα να σχολιάσει αυτή την εξέλιξη.

Ο 44χρονος Ναβάλνι είχε ανακοινώσει στα τέλη Μαρτίου ότι ξεκινά απεργία πείνας καθώς η διοίκηση των φυλακών αρνείται να του επιτρέψει να τον επισκεφθεί γιατρός της επιλογής του και δεν του παρέχει κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, για τους πόνους που έχει στην πλάτη και το πόδι.

Από την πλευρά της, η διοίκηση των φυλακών ανακοίνωσε ότι του προσφέρθηκε κατάλληλη θεραπεία, αλλά εκείνος την αρνήθηκε, ζητώντας να τον επισκεφθεί ο γιατρός της επιλογής του, αίτημα που η διοίκηση απέρριψε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ναβάλνι είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αφότου παρουσίασε υψηλό πυρετό και έντονο βήχα.

Η Δύση έχει καταδικάσει τη φυλάκισή του και έχει ζητήσει να αφεθεί ελεύθερος.

Πηγή: Reuters