Skip to main content

ΝΔ για ζημιές στο ΑΠΘ: Το κράτος έλαμψε δια της απουσίας του

Η Νίκη Κεραμέως κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αδυνατεί να φυλάξει την περιουσία των Ανώτατων Ιδρυμάτων και να επιβάλει τη νομιμότητα

Αιχμές προς την κυβέρνησης άφησε η βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Παιδείας Νίκη Κεραμέως για τα εκτεταμένα επεισόδια στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ το περασμένο Σάββατο, που είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρότατες υλικές ζημιές.

«Με δεκάδες χιλιάδες ευρώ θα επιβαρυνθούν για άλλη μία φορά οι φορολογούμενοι πολίτες, εξαιτίας της αδυναμίας του Κράτους να διαφυλάξει την περιουσία των Ανώτατων Ιδρυμάτων και να επιβάλει τη νομιμότητα», επισημαίνει η κ. Κεραμέως και προσθέτει:

«Οι προχθεσινοί πρωταγωνιστές των επεισοδίων που αμαυρώνουν, για άλλη μία χρονιά, την επέτειο του Πολυτεχνείου, κατέστρεψαν, λήστεψαν, βανδάλισαν χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μήπως έπρεπε, όπως παροτρύνει συχνά ο κ. Υπουργός Παιδείας, να αναλάβει δράση το "ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα";», σημειώνει η βουλευτής της ΝΔ.

«Το Κράτος, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έλαμψε ξανά δια της απουσίας του, υποχωρώντας μπροστά στην ανομία. Ωστόσο είναι βέβαιο ότι δεν θα αμελήσει να στείλει το λογαριασμό, μέσω της Εφορίας, στους πολίτες. Απαιτούμε να αποδοθούν άμεσα ευθύνες, να προστατευθεί το κύρος του ελληνικού Πανεπιστημίου και να μην επωμιστούν οι φορολογούμενοι και αυτό το κόστος», καταλήγει η Νίκη Κεραμέως.