Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020
x

ΝΔ: ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΕΠΙΤΑΓΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΤΟΥ CEO ΤΟΥ ΔΕΣΦΑ

Η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια συγκάλυψης του «εκλεκτού» της προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου, είπε ο Κώστας Σκρέκας

Την κατάθεση στη Βουλή αντίγραφου της δίγραμμης επιταγής που παρέλαβε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ Σωτήρης Νίκας ως αποζημίωση απόλυσης, καθώς και όποιας άλλης αποζημίωσης έλαβε από οποιαδήποτε άλλη πηγή (αποταμιευτικό πρόγραμμα) ζητεί ο βουλευτής της ΝΔ και υπεύθυνος του Τομέα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής του κόμματος Κώστας Σκρέκας.

Σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη και του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου ο κ. Σκρέκας υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια συγκάλυψης του "εκλεκτού" της προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΔΕΣΦΑ» και ότι το ενημερωτικό σημείωμα που διανεμήθηκε «εμπεριέχει σοβαρές ανακρίβειες και αναλήθειες».

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ ο επικεφαλής του ΔΕΣΦΑ παρέλαβε στις 2 Φεβρουαρίου δίγραμμη επιταγή αξίας 194.789 (καθαρά) ενώ κατά την κυβερνητική ενημέρωση η αποζημίωση ήταν 203.847 ευρώ μικτά, ποσό που σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα αντιστοιχεί σε 171.193 ευρώ καθαρά. Για το λόγο αυτό ζητεί να κατατεθεί η επιταγή, όπως και το φύλλο υπολογισμού του εφάπαξ από τη Δ/νση Ανθρωπίνου Δυναμικού.

Τονίζει ακόμη ότι το Εποπτικό Συμβούλιο «είναι αναρμόδιο να προάγει βαθμολογικά και μισθολογικά εργαζόμενο (με εξαρτημένη σχέση εργασίας) της εταιρείας, όπως κακώς έκανε στην συγκεκριμένη περίπτωση του στελέχους του ΔΕΣΦΑ» ενώ για άλλο στέλεχος της εταιρείας που είχε τοποθετηθεί στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου προ ετών, ο κ. Σκρέκας αναφέρει ότι εκείνο το στέλεχος ήταν ήδη Διευθυντής Δραστηριότητας πριν ορισθεί Διευθύνων Σύμβουλος, η μισθολογική του προαγωγή πραγματοποιήθηκε χρόνια μετά, αφού είχε αποχωρήσει από Δ/νων Σύμβουλος και συνέχιζε να είναι εργαζόμενος στην εταιρεία ενώ ο κ. Νίκας δεν έχει αποχωρήσει αλλά παραμένει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ