Skip to main content

ΝΔ: Νέα φωτογραφική διάταξη για Γραμματείς στα υπουργεία

Η κυβέρνηση επαναπροκηρύσσει τώρα τις θέσεις Γραμματέων ενώ παραμένουν εκκρεμείς οι αρχικές προκηρύξεις, υποστηρίζει ο Γ. Γεωργαντάς

Νέα φωτογραφική διάταξη θέσεων Γραμματέων στα υπουργεία καταγγέλλει ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Γεωργαντάς, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση «εξακολουθεί να εμπαίζει τους πάντες και κυρίως τους υποψηφίους γραμματείς».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Γεωργαντά έχει ως εξής:

«Με τη νέα προκήρυξη θέσεων Γραμματέων στα Υπουργεία, η Κυβέρνηση εξακολουθεί να εμπαίζει τους πάντες και κυρίως τους υποψηφίους γραμματείς.
 
Μετά το φιάσκο με τις προηγούμενες φωτογραφικές προκηρύξεις, 22 από τις οποίες οι θεσμοί ζήτησαν να επαναληφθούν, επαναπροκηρύσσει τώρα τις θέσεις Γραμματέων ενώ παραμένουν εκκρεμείς οι αρχικές προκηρύξεις καθώς δεν υπήρξε καμία νομοθετική ρύθμιση γι' αυτές. Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης εξέδωσε, μάλιστα, απόφαση για τρεις προκηρύξεις ενώ στις προηγούμενες είχαν ολοκληρωθεί ακόμα και οι συνεντεύξεις. Με την ενέργεια του αυτή, εγείρει ζητήματα νομιμότητας και υποχρεώνει το ΑΣΕΠ να συμμετέχει σε διαδικασίες που προκαλούν σύγχυση στους υποψηφίους και καθιστούν διαβλητή τη διαδικασία. Οι δε νέες προκηρύξεις  δεν ευθυγραμμίζονται ούτε με τις οδηγίες της Έκθεσης Συμμόρφωσης αφού συνεχίζονται και σε αυτές οι φωτογραφικές διατάξεις.
 
Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση εξακολουθεί να σιωπά για το ζήτημα των τεσσάρων Υπουργών που ζήτησαν και έλαβαν από το ΑΣΕΠ τα στοιχεία από τους φακέλους των υποψηφίων Γραμματέων.
 
Δυστυχώς, η πλήρης απαξίωση κάθε διαδικασίας που διασφαλίζει τη νομιμότητα και την αξιοκρατία συνεχίζεται. Να ξέρουν, όμως, όλοι όσοι συμπράττουν σε αυτό, ότι οι ευθύνες θα διερευνηθούν».