Skip to main content

ΝΔ στη Σίνδο: Ενημέρωση για τη νέα ΚΑΠ και τα χρηματοδοτικά εργαλεία των αγροτών

Πλήθος αγροτών στην εκδήλωση της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων της ΝΔ και του τοπικού κομματικού μηχανισμού, που πραγματοποιήθηκε στη Σίνδο.

Παρουσία πλήθους κόσμου και κυρίως αγροτών πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων της ΝΔ, της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Ν. Θεσσαλονίκης και της ΔΕΕΠ Β' Θεσσαλονίκης, με θέμα "Αγροτική Πολιτική, Κίνητρα και Χρηματοδοτικά Εργαλεία", στο αμφιθέατρο του συνεδριακού "Κωνσταντίνος Θεοτόκης", στη Σίνδο.

Βασικό θέμα της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση για τη νέα ΚΑΠ, δηλαδή για τις χρηματοδοτήσεις στον πρωτογενή τομέα τα επόμενα χρόνια έως το 2030. Οι παριστάμενοι ενημερώθηκαν για τις μεταβολές στις επιδοτήσεις, για τις προοπτικές που δίνει η νέα ΚΑΠ σε συγκεκριμένες καλλιέργειες και για τα κίνητρα και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιήσουν στο εξής οι αγρότες.

Ομιλητές ήταν ο υφυπουργός Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας και Βουλευτής ΝΔ Νομού Ημαθίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Κώστας Μπαγινέτας, ο αντιπρόεδρος της ΕΘΕΑΣ, Χρήστος Γιαννακάκης, ενώ συντονιστής ήταν ο γραμματέας Αγροτικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας, Καρασαρίνης Ανδρέας.

Το πάνελ πλαισίωναν ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό Θεσσαλονίκης, Ζήσης Ιωακείμοβιτς, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Περιφέρειας Β' Θεσσαλονίκης, Θωμάς Βράνος, και ο υπεύθυνος Κτηνοτροφίας της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων, Χρήστος Τσομπάνος.

"Η Γραμματεία Αγροτικών Θεμάτων θα συνεχίσει το ποιοτικό έργο που έχει συντελεστεί τα τελευταία τρία χρόνια, με στόχο να είμαστε δίπλα σε κάθε αγρότη, κτηνοτρόφο, αλιέα και κάθε πολίτη που ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα", επισημάνθηκε στην εκδήλωση, όπου συζητήθηκε και η πολιτική της ΝΔ για τον πρωτογενή τομέα τόσο σε επίπεδο απολογισμού διακυβέρνησης, όσο και σε επίπεδο προοπτικής για τα επόμενα χρόνια.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν επίσης οι βουλευτές Β' Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου και Δημήτρης Βαρτζόπουλος, οι πολιτευτές της ίδιας εκλογικής περιφέρειας, Φάνης Παππάς και Κατερίνα Ζιούτα, οι αντιπεριφερειάρχες. Γιώργος Κεφαλάς και Κώστας Γιουτίκας, η πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, Γερακίνα Μπισμπινά, ο περιφερειακός σύμβουλος, Νίκος Τζόλλαςο δήμαρχος Χαλκηδόνας, Σταύρος Αναγνωστόπουλος , οι πρώην δήμαρχοι Δέλτα, Μίμης Φωτόπουλος και Γιώργος Γλώσσης, ο διευθυντής της Διοικούσας, Ανέστης Φίσκας, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Νίκος Πατσέας, ο πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Δέλτα, Γιώργος Αθανασιάδης, ο υπεύθυνος Αγροτικού της Διοικούσας, Χρήστος Τσιχήτας, ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ, Νίκος Δούκας και η διευθύντρια του ΟΠΕΚΕΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας, Εβίρα Σεραφειμίδου.

Παράλληλα στην εκδήλωση συμμετείχαν: οι πρόεδροι ΔΕΕΠ των νομών Ημαθίας και Δράμας, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, οι αναπληρωτές γραμματείς της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων, ο αναπληρωτής γραμματέας της Γραμματείας Παραγωγικών Φορέων, Γιάννης Ρουκάς, ο πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Δέλτα, Γιώργος Αθανασιάδης, πρόεδροι ΔΗΜΤΟ και μέλη των όμορων Δήμων της Περιφέρειας Β Θεσσαλονίκης, στελέχη της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων, οι επικεφαλής της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων από τις περιοχές Λάρισας, Κοζάνης, Τρικάλων, Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας, Πιερίας, Πέλλας, Ημαθίας, Σερρών, Δράμας και Κιλκίς, υπεύθυνοι Αγροτικών των όμορων ΔΕΕΠ της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και πρόεδροι Συνεταιρισμών από τη Θεσσαλία, την Κεντρική Μακεδονία και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, μέλη της ΜΑΚΙ-ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης.