Skip to main content

Κορωνοϊός: Ενστάσεις Τσιόδρα για το άνοιγμα των σχολείων, ψήφισε αρνητικά

Ο καθηγητής δεν έκρυψε την αγωνία του για τη συνολική επίπτωση της επιδημίας στα νοσοκομεία ο Σωτήρης Τσιόδρας στη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων

Ενστάσεις για το άνοιγμα των σχολείων εξέφρασε ο Σωτήρης Τσιόδρας, στη διάρκεια της σύσκεψης της επιτροπής των λοιμωξιολόγων την Τετάρτη, η οποία αποφάσισε να εισηγηθεί, κατόπιν ψηφοφορίας, το άνοιγμα και των τριών τάξεων του Λυκείου από την προσεχή Δευτέρα, 12 Απριλίου. O Σωτήρης Τσιόδρας και άλλοι έξι από τους ειδικούς τάχθηκαν κατά της επιστροφής των μαθητών στις τάξεις, ψηφίζοντας αρνητικά.

Η βαρύτατη επιδημιολογική εικόνα της χώρας, όπως την παρουσίασε και την Τρίτη στη διάλεξη στην ακαδημία Αθηνών, ήταν ο λόγος για την ένσταση που διατύπωσε ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος, ο οποίος θεωρεί ότι το σύστημα υγείας δεν θα αντέξει, με δεδομένο ότι η κινητικότητα θα αυξηθεί κατακόρυφα σε κρίσιμες ηλικιακές ομάδες.

Την ίδια στιγμή, τόνισε ότι σταθμιζεται ως πολύ σημαντικό το δείγμα των δεκάδων χιλιάδων τεστ που θα διενεργούνται καθημερινά σε  εφήβους και άτομα παραγωγικής ηλικίας, και που ελπίζεται ότι θα δίνουν μια πιο ενδελεχή εικόνα της επιδημιας. Ωστόσο, δεν έκρυψε την αγωνία του για τη συνολική επίπτωση της επιδημίας στα νοσοκομεία.

Σημειώνεται πως η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα συμμετάσχει στην καθιερωμένη απογευματινή συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας, για να δώσει λεπτομέρειες για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στα θρανία.