Skip to main content

Νέα ΑΜΚ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Βάζει 4,5 εκατ. ευρώ ο Σαββίδης - Πάνω από 164 εκατ. ευρώ συνολικά

Με την ολοκλήρωση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου ο Ιβάν Σαββίδης θα έχει κάνει μια επένδυση στον Δικέφαλο του Βορρά που θα ξεπερνά τα 164 εκατ. ευρώ

Ο Ιβάν Σαββίδης θα καλύψει την νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ύψους 4,5 εκατ. ευρώ, που αποφασίστηκε στη σημερινή Γενική Συνέλευση της εταιρείας .

Η νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου στην ΠΑΕ θα πρέπει να καλυφθεί -βάσει νόμου- τους επόμενους 2 μήνες.

Το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αγγίζει τα 121 εκατ. ευρώ ενώ αναφορικά με την αναπροσαρμογή των όρων για το ομολογιακό δάνειο που πάρθηκε το 2015, ύψους 9 εκατ. ευρώ, η αποπληρωμή του παρατάθηκε μέχρι τις 28 Απριλίου του 2025.

Με την ολοκλήρωση της ΑΜΚ και την έγκριση της τροποποίησης στο δάνειο, ο Ιβάν Σαββίδης θα έχει κάνει μια επένδυση στον Δικέφαλο του Βορρά που θα ξεπερνάει τα 164 εκατ. ευρώ.

Την ενημέρωση στην Γενική Συνέλευση του ΠΑΟΚ ανέλαβε ο αντιπρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Μάκης Γκαγκάτσης, ενώ παρόντες ήταν ο αντιπρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ και μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ, Δημοκράτης Παπαδόπουλος, ο νομικός σύμβουλος Αχιλλέας Μαυρομμάτης και ο φοροτεχνικός της ΠΑΕ, Δημήτρης Πανοζάχος.

Μάλιστα, ο τελευταίος, απαντώντας σε ερώτηση γιατί απαιτείται Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου από τη στιγμή που έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές πωλήσεις τα τελευταία χρόνια, τόνισε ότι «τα έσοδα που υπάρχουν δεν καλύπτουν όλες τις δαπάνες της ΠΑΕ, αν δείτε και το κόστος του ποδοσφαιρικού τμήματος, τα τελευταία χρόνια έχουμε μόνο ζημίες»,