Skip to main content

Νέα ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την επίθεση σε δομή προσφύγων στο Ωραιόκαστρο

Για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την καταγγελία για επίθεση σε δομή ασυνόδευτων ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο ενημερώνει η ΕΛΑΣ.

Νέα ανακοίνωση σχετικά με την επίθεση το βράδυ του Σαββάτου σε δομή ασυνόδευτων ανηλίκων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, την οποία χειρίζεται το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξέδωσε η ΕΛΑΣ.

Δείτε σχετικά: Επίθεση στο Ωραιόκαστρο: Μήνυση κατά 15χρονου αλλοδαπού υπέβαλαν οι δύο δράστες

Σύμφωνα με την καταγγελία περίπου 12 άγνωστα άτομα συγκεντρώθηκαν εξωτερικά της δομής και ακολούθως 5 εξ’ αυτών εισήλθαν στο προαύλιο και διαπληκτίστηκαν με 5 ανήλικους φιλοξενούμενους, ενώ αναφέρθηκε ο ελαφρύς τραυματισμός τεσσάρων νεαρών αλλοδαπών.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στο περιστατικό και συνελήφθησαν (2) ημεδαποί, ηλικίας 38 και 14 ετών.

Επιπλέον συνελήφθη 15χρονος αλλοδαπός, που φιλοξενείται στη δομή, μετά από έγκληση που υπέβαλε σε βάρος του ο ως άνω 38χρονος συλληφθείς ημεδαπός.

Με προφορική εντολή του κ. Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, οι δύο ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ για τον 38χρονο ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία.