Skip to main content

Νέα Δημοκρατία: Κλιμάκιο της ΔΕΕΠ Β’ Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Κλιμάκιο της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη.

Τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη επισκέφτηκαν το προεδρείο και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ) Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, μετά τους δήμους Χαλκηδόνος και Ωραιοκάστρου, στο πλαίσιο του προγράμματος επαφών και συναντήσεων σε όλους τους δήμους της εκλογικής περιφέρειας.

Το κλιμάκιο με επικεφαλής τον πρόεδρο, Θωμά Βράνο, επισκέφτηκε τον δήμαρχο Πυλαίας - Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, με τον οποίο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «είχε εποικοδομητική συζήτηση για όλα τα ζητήματα της περιοχής, αλλά και για την αναβάθμιση της σχέσης της κομματικής οργάνωσης της ΝΔ στη Β’ Θεσσαλονίκης με την Αυτοδιοίκηση και την τοπική κοινωνία».

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν τα μέλη της ΔΕΕΠ, Διαμαντής Ματζιάρης και Χρήστος Τραϊκούδης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Πυλαίας - Χορτιάτη, Λάμπρος Γατσώρης και μέλη της τοπικής κομματικής οργάνωσης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Καϊτεζίδης, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «ενημέρωσε το κλιμάκιο της ΔΕΕΠ για τη λειτουργία του δήμου και τα ζητήματα της περιοχής, που χρήζουν αντιμετώπισης, όπως και για τις προτάσεις του δήμου, προκειμένου να δοθούν λύσεις, μέσα από την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων και δράσεων». Μεταξύ άλλων συζητήθηκε το θέμα της αστυνόμευσης, η προσβασιμότητα σε περιοχές του δήμου, η κοινωνική πολιτική και αναπτυξιακά ζητήματα.

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Β’ Θεσσαλονίκης, Θωμάς Βράνος, επισήμανε ότι «στόχος των επισκέψεών μας στους δήμους της Β’ Θεσσαλονίκης είναι να παρέχουμε τη στήριξη που μπορούμε ως κομματικά στελέχη και ενεργοί πολίτες στις δημοτικές αρχές, αλλά και να συμβάλλουμε στο μέτρο που μας αναλογεί στην επίλυση ζητημάτων, που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και οι τοπικές κοινωνίες. Ένα κόμμα οφείλει να έχει επαφή με την Αυτοδιοίκηση, τη βαθμίδα διοίκησης, που είναι πιο κοντά στον πολίτη. Επίσης, οι κομματικές οργανώσεις μεταφέρουν στους δημάρχους, όπως και στην κυβέρνηση τις αγωνίες των πολιτών, εξειδικευμένα ζητήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία. Η συνεργασία, ειδικά με την Αυτοδιοίκηση, που είναι το πλησιέστερο κύτταρο διοίκησης στον πολίτη, είναι αναγκαία και εμείς ως κομματική οργάνωση υπεύθυνη για την εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκη, την επιδιώκουμε, επειδή θέλουμε να υποστηρίξουμε τους δήμους στην υλοποίηση των έργων τους, να αναδείξουμε τα προβλήματα κάθε περιοχής και να συμβάλλουμε στην εξεύρεση λύσεων. Όλη αυτή η προσπάθεια έχει έναν και μόνο σκοπό: να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Και ο σκοπός είναι κοινός. Ευχαριστούμε ως ΔΕΕΠ τον Ιγνάτιο Καϊτεζίδη για την ενημέρωση και δεσμευόμαστε πως η υποστήριξη και η συνεργασία μας θα είναι διαρκής».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης σημείωσε ότι «με πολύ χαρά συναντηθήκαμε και ανταλλάξαμε απόψεις με τον πρόεδρο Θωμά Βράνο και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ) Β’ Θεσσαλονίκης. Συζητήσαμε για τα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες όπως το ζήτημα της Αστυνόμευσης καθώς είναι γνωστό το πρόβλημα της αποδυνάμωσης και του κλεισίματος των Αστυνομικών Τμημάτων και θα πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση. Μου δόθηκε επίσης η ευκαιρία να αναπτύξω τις προτάσεις μας για την κοινωνική πολιτική και για τα αναπτυξιακά έργα του δήμου μας. Συμφωνήσαμε ότι η βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας και η γενικότερη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής στη Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, αποτελεί κοινό σκοπό και ότι η κομματική οργάνωση της ΝΔ μπορεί να αποτελέσει ένα συνεκτικό κρίκο ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε να προωθούνται και να επιλύονται τα τοπικά προβλήματα που απασχολούν την τοπική αυτοδιοίκηση», κατέληξε ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.