Skip to main content

Νέα έκκληση για βοήθεια στον 20χρονο Ηλία - Δίνει μάχη με τον καρκίνο

Τις προηγούμενες ημέρες μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τη Θεσσαλονίκη στο Ανόβερο της Γερμανίας, προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία πρωτονίων

Τον δικό του Γολγοθά ανεβαίνει ο 20χρονος Ηλίας από τη Νεάπολη, Θεσσαλονίκης, ο οποίος για δεύτερη φορά δίνει μάχη με τον καρκίνο.

Τις προηγούμενες ημέρες μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τη Θεσσαλονίκη στο Ανόβερο της Γερμανίας, προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία πρωτονίων.

Η κατεπείγουσα αεροδιακομιδή πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια του «Χαμόγελου του Παιδιού» και με την υποστήριξη του Γραφείου του Πρωθυπουργού.

Διαβάστε: Αεροδιακομιδή 20χρονου από τη Θεσσαλονίκη για χειρουργείο στη Γερμανία

Είναι η δεύτερη φορά που ο 20χρονος μεταφέρεται στη Γερμανία για επέμβαση, μόνο που αυτή τη φορά, πραγματοποιείται σε μια δύσκολη περίοδο, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η οικογένεια και οι φίλοι του Ηλία απευθύνουν νέα έκκληση για οικονομική βοήθεια. Τα έξοδα είναι πολλά και ανέρχονται στις 60.000 ευρώ. Με τη βοήθεια πολιτών η οικογένεια έχει συγκεντρώσει μονο τις 30.000 ευρώ.

Λογαριασμός τράπεζα Πειραιώς:
GR7501722240005224097827129
SWIFT-BIC PIRBGRAA.PayPal asteris70@gmail.com

Δικαιούχος Αστέριος Κουτσιμανής
Αιτιολογία Έρανος- έξοδα νοσηλείας στο εξωτερικό Ηλία Κουτσιμανή

Ο Ηλίας πριν 10 χρόνια όταν ήταν μαθητής δημοτικού, είχε διαγνωσθεί με καρκίνο στο κεφάλι. Τότε εγχειρίστηκε στο εξωτερικό και επί έξι χρόνια με χημειοθεραπείες κατάφερε να βγει νικητής. Συνέχισε τη ζωή του, τη μαθητική του πορεία και πέρασε ακόμα και στο πανεπιστήμιο.

Δυστυχώς, όμως μετά από 10 χρόνια νέος καρκίνος απείλησε τον φοιτητή πλέον Ηλία. Αν και χειρουργήθηκε, η κατάσταση του χειροτέρεψε με αποτέλεσμα να μη μπορεί περπατήσει και έφυγε στην Γερμανία, όπου και επιβλήθηκε σε επέμβαση. Σήμερα βρίσκεται στο δεύτερο ουσιαστικά στάδιο, για να ξεκινήσει η θεραπεία πρωτονίων.

Ο Ηλίας συνεχίζει απτόητος, έδωσε πολλές μάχες και τα κατάφερε, είναι έτοιμος για την νέα μάχη της θεραπείας των πρωτονίων!

Τι είναι η ακτινοθεραπεία πρωτονίων

Πρόκειται για μια μέθοδο ακτινοβόλησης των όγκων με πρωτόνια (θετικά φορτισμένα σωματίδια), η οποία κατατάσσεται στις ακτινοθεραπείες υψηλής ακρίβειας (στερεοτακτική ακτινοθεραπεία). Για την εφαρμογή της απαιτείται ένας ογκώδης και ακριβός επιταχυντής σωματιδίων (κύκλοτρο ή συγχρονοκύκλοτρο) και εγκαταστάσεις που καταλαμβάνουν συνολικά το μέγεθος ενός… γηπέδου μπάσκετ!