Skip to main content

Νέα έκτακτη ενίσχυση 5,6 εκατομμυρίων ευρώ για την πυροπροστασία

Η στήριξη αφορά καθαρισμούς και διανοίξεις οδών σε δήμους και συνδέσμους δήμων που έχουν περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για πυρκαγιές.

Νέα χρηματοδοτική ενίσχυση, συνολικού ύψους 5,62 εκατ. ευρώ, κατανέμεται σε 48 δήμους και 7 συνδέσμους δήμων για την ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, σε συνεννόηση με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η στήριξη αφορά καθαρισμούς και διανοίξεις οδών σε δήμους και συνδέσμους δήμων που έχουν περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για πυρκαγιές.

Υπενθυμίζεται ότι, για τη φετινή χρονιά, το υπουργείο Εσωτερικών ενίσχυσε την Αυτοδιοίκηση πολύ νωρίτερα και με πολύ περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη χρονιά, σε συνεργασία και με τη χρηματοδότηση από το υπουργείο Περιβάλλοντος, ύψους περίπου 72 εκατ. ευρώ με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, για τον καθαρισμό των δασών μας.

Ήδη από τα τέλη Μαρτίου υπεγράφη η κατανομή συνολικού ποσού ύψους 16,9 εκατ. ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) στους δήμους της χώρας για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας. Επιπροσθέτως, επιχορηγήθηκαν οι σύνδεσμοι δήμων της Αττικής με συνολικό ποσό ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ